DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bull-osok rárepülnek Hamiltonra

Christian Horner csapatfőnök szerint pilótáik jövőre közösen vonulhatnának harcba Hamilton ellen a 2018-as bajnoki címért. Ehhez Horneréknek egy dolguk van: ütőképes autót biztosítani.

A Milton Keynes-i gárda a félresiklott szezonkezdés után kiváló második féléves teljesítményt nyújt: a nyári szünet óta több pontot gyűjtöttek a Ferraritól, Max Verstappen pedig két futamgyőzelmet és egy második helyet is letett az asztalra, mindezt ráadásul az utóbbi négy versenyhétvégén. Christian Horner számára olyannyira biztató csapata jelenlegi formája, hogy meggyőződése, jövőre mindkét pilótájuk világbajnoki címért harcolhat. 

verstappen_ricciardo



„Max, Daniel és Sebastian Vettel is fantasztikus pilóta, mindhárman képesek versenybe szállni Hamilton ellen. Ezt magabiztosan kijelenthetem a pilótáinkról – ha megfelelő eszközt adunk a kezükbe, mindketten vállvetve küzdhetnek ellene, ami remélhetőleg jót tesz majd a sportnak” – idézi bizakodó szavait a crash.net. 

Hamilton vb-címéért természetesen járt pár elismerő szó, ha valaki, akkor Horner tudja, mennyi verejték előzi meg a sikert. „Lewisnak gratulálnunk kell negyedik világbajnoki címéért. Most már ő a legsikeresebb brit pilóta, ami lenyűgöző teljesítmény. Tudjuk mennyire nehéz munka ez, hiszen Sebastiannal már végigcsináltuk. Most egyértelműen csúcsformában van, remélem még pár évig velünk marad.”

A bajnokesélyes párossal egyelőre csak további egy évvel számolhat a Red Bull. Bár Verstappennel néhány hete 2020-ig hosszabbítottak, Ricciardo csak 2018 végéig rendelkezik szerződéssel, és az sem biztos, hogy ezután náluk maradna.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: