DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kivonulással fenyeget a Ferrari-főnök

Nem tetszik a Ferrari vezetőségének a héten lefektetett új motorszabály, így rögtön felvetették a kivonulás lehetőségét. Nem először tettek már ilyet, ám Marchionnétól ez az első alkalom.

Sergio Marchionne azt állítja, a héten lefektetett új motorszabályok miatt csapata válaszút elé került. Az erőforrás-egységek egységesítésével van a problémájuk, ami miatt – ha nem csak egy hatalmi játszmáról van szó – 2020 végén akár is vonulhatnak a Formula-1-ből. „A Liberty Mediának vannak jó ötletei, a csapatok költségcsökkentésével például egyetértek" - idézi a vezérigazgatót az Autosport. "Bizonyos dolgokkal, mint a hajtáslánc témája, viszont nem. Ez szerintem nem az az irány, amire a Ferrari rá tudna bólintani. Ha nem állnak rendelkezésre olyan körülmények, melyek jótékony hatással vannak a márkánkra és annak különleges helyzetére, akkor nem maradunk játékban” – szögezte le.

 marchionne_f1



Az október 31.-i szakmai egyeztetés után jövőhét kedden újabb megbeszélést ütemeztek be a sportág döntéshozói, amelyen a Liberty Media egyéb, 2020 utáni szabályok felfedésére készül. „Nem akarok előítéletes lenni. A legjobb szándékkal érkezünk majd erre a megbeszélésre, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul” – tette hozzá a maranellóiak vezérigazgatója. 

Nem ez az első alkalom, hogy a patinás csapat a sportból való visszavonulással fenyegetőzik, ám mióta Marchionne a főnök, ilyen még nem történt. Az olasz azt állítja, pénzügyi szempontból kifejezetten jól járnának ezzel a döntéssel. „Az örökkévalóságig tudnánk örülni ennek” – vallotta be. „Amivel viszont tisztában vagyok, hogy a márka születése óta a DNS-ében van az F1. Nem mintha mással jobban ki tudnánk fejezni önmagunkat, de ha ezt a játszóteret a felismerhetetlenségig torzítják, akkor én nem akarok benne tovább játszani.”

Marchionne azt is hozzátette, „istenien” érezné magát, ha ő lenne az, aki kivezeti a Ferrarit az F1-ből. „Alternatív megoldásokon dolgoznék, hogy megpróbáljam lecserélni. Valamin, ami ésszerűbb is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: