DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Alonso gyerekes hisztijei hatnak a bírákra”

A jelenlegi Formula 1-es mezőnyből szinte mindenki panaszkodott már a rádión át valamely versenyzőtársára, de a legtöbbször Vettel és Alonso kér számon valamit. Ez hatna a versenybíróságra?

A Mexikói Nagydíjon ismét utolérte a Haas-Ferrarit a végzete, egyik pilótájukat újfent büntetéssel sújtotta a versenybíróság. Ebben az évben Kevin Magnussenre többen is komolyan kiakadtak (Hülkenberg és Alonso is többek között), Mexikóvárosban viszont rutinos francia csapattársa kapott büntetést.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke korábban is úgy érezte, hogy az FIA valahogy kipécézte magának az amerikai istállót. Az elmúlt versenyhétvége óta azonban azt gondolja, Fernando Alonso állandó nyafogása szinte mindig meghallgatásra talál és erre reagálnak a versenybírók azzal, hogy büntetésben részesítik azt a pilótát, akire a spanyol panaszkodott.

Romain Grosjean legutóbb öt másodperces büntetést kapott, amiért a 14-es kanyarban lefutott a pályáról és ezzel előnyt szerzett, miközben Fernando Alonso ellen harcolt pozícióért. A csapatfőnök azonban nagyon megdicsérte dán pilótáját, Kevin Magnussent, aki Alonso és Lewis Hamilton nyomásának is sikerrel állt ellen a verseny hajrájában és szerzett értékes négy pontot az istállónak.

Alonso tényleg többet nyafogna, mint a többiek?


A fiatal dánt többen is kemény kritikával illették az utóbbi hónapokban, beleértve Alonsót is. A spanyol szerint Magnussen idióta és egyetértését fejezte ki ebben Nico Hülkenberggel. Korábban a német versenyző a Magyar Nagydíjon bocsátkozott éles küzdelembe Magnussennel, majd a verseny után a mezőny legsportszerűtlenebb pilótájának titulálta a dánt.

„Ha kritizálnak valakit azért, mert harcol és a végsőkig nem adja fel, akkor nagyon is jól teszi a dolgát. Mindenki azt mondja, ő rossz ember, mert így akarják őt legyőzni vagy megtörni az ellenállását. De ezt pontosan tudja, az ellenfelei pedig azt is tudják most már, hogy nem fog kitérni előlük” – dicsérte a fiatal dánt a Haas csapatfőnöke.

„Nem fogja nyitva hagyni az ajtót Alonsónak sem és ő ezt tudja is. Mert általában úgy sír, mint egy kisgyerek, ahogy azt Romain-nel is tette. És valahogy mindig eléri, hogy az FIA versenybírái hallgassanak rá. Legutóbb Kevinnel szemben nem tehette meg, mert esélye sem volt támadni. Sejthette, hogy pilótánk egy pillanatig sem adja fel” – fogalmazott Steiner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: