DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Ettől annyira kiemelkedő Hamilton

Fernando Alonso szerint Lewis Hamilton egy átlagos világbajnokhoz képest is kiemelkedik tudásban. Ennek indoklásában pedig hosszú évekre visszatekintett, ott keresendő a megoldás.

Nem mondható éppen szoros, baráti viszonynak a Lewis Hamilton és Fernando Alonso közötti kapcsolat, ugyanis rögtön 2007-ben, amikor az akkor zöldfülű brit elkezdte Formula-1-es pályafutását, azonnal komoly fejfájást okozott rutinos spanyol csapattársának és semmilyen tiszteletet nem mutatott felé.

Az évek során lassacskán normalizálódott köztük a világbajnoki csatározás során rendkívül elmérgesedő viszony. A kétszeres világbajnok spanyol hiába tartozik ma is a legjobb pilóták közé (egyes szakértők szerint még mindig a legjobb lehetne), mégis megragadt a pályafutása és ha a McLaren-Renault formációval sem sikerül a csúcsra jutnia, akkor valószínűleg az életkora miatt már nem is fog sosem. Időközben Hamilton négyszeres győztessé vált és  még több is lehet benne.

A McLaren pilótája szerint Hamiltonban az az igazi érték, hogy képes kiemelkedően jól teljesíteni mind domináns, mind kissé alulértékelt versenyautóval is és ez egész pályafutására jellemző volt, hogy mindig gyorsan alkalmazkodott az adott körülményekhez. „A junior kategóriákban is győzött, mielőtt a Formula-1-be érkezett. Rengeteg trófeával és bajnoki győzelemmel a zsebében lépett fel az F1-be” – kezdte elemzését a spanyol rivális.

Alonso elismeri Hamilton kivételes tudását


„Amióta csak elkezdte pályafutását, minden egyes évben rendkívül versenyképesnek mutatkozott, kivéve 1-2 szezont, amikor Jenson (Button) csapattársaként túl gyakran kikapott a honfitárstól. Lewis egyike azoknak a bajnokoknak, akik domináló istállóval is képesek győzni, mint az elmúlt négy évben, jó autóval is, mint például 2010-ben és 2012-ben, valamint győzelemre kevésbé alkalmas versenyautóval is, mint 2009-ben és 2011-ben. Ezt kevés bajnok mondhatja el magáról” – dicsérte ellenfelét Fernando Alonso.

Tény, 2007 óta Lewis Hamilton minden évben legalább egy futamgyőzelmet aratott, mind a McLarennél, mind a Mercedesnél versenyezve. Ez különösen 2009-ben volt nagy szó, akkor ugyanis a McLaren autója rendkívül gyengére sikeredett, csapattársa még dobogóra sem állt vele, Hamilton azonban kétszer is elsőként szelte át a célvonalat (a bajnokságban ötödik lett).

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: