DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Pereznek elege van a csapatutasításból

A belgiumi (sokadik) koccanásuk miatt a Force India letiltotta két pilótáját az egymás elleni csatáktól. Sergio Perez azonban a konstruktőri negyedik hely bebiztosítása után változást akar.

Spa-Francorchamps után az istálló keményen kritizálta két pilótáját az újabb, súlyos pontvesztések miatt és kifejezetten megtiltotta az egymás elleni küzdelmet. Eredetileg arról szólt a megegyezés, hogy addig biztosan nem csatázhatnak egymás ellen a pályán Ocon és Perez, ameddig a konstruktőri negyedik hely nem lesz matematikailag is biztos.

A rajt után is összeért a két pilóta, de itt még megúszták

Ez Mexikóban megtörtént, Sergio Perez pedig végre átlépne ezen a tiltáson és újra szeretne a pályán is megmérkőzni Esteban Oconnal. Ennek egyik fő oka az lehet, hogy az utóbbi versenyeken a fiatal francia folyamatosan legyőzte a rutinos mexikóit és kilenc pontra csökkentette ezzel a hátrányát az egyéni összetett hetedik helyéért vívott harcban.

A mexikói versenyző szerint a bizalom helyreállításához is szükséges lenne, hogy újra nyílt harcba bocsátkozhassanak, erről a Motorsport.com szaklap hasábjain beszélt. „Azt mondták nekünk, ha már matematikailag is biztos a negyedik hely, újra engednek minket csatázni. Úgy vélem Esteban és az én részemről is fontos, hogy megmutassuk, bízunk egymásban és így is jó versenyeket produkálhatunk”.

Szigorú tiltást alkalmazott a csapat az egymás elleni küzdelmeket illetően


Otmar Szafnauer, a Force India első embere szerint ez még nem ennyire egyértelmű. „Egymás között kell ezt még megbeszélnünk. Még van több, mint egy hetünk ezt eldönteni. Tudjuk, hogy a rajongóknak az a jobb, ha engedjük őket versenyezni egymás ellen is, de ugyanakkor ne feledjük, hogy az autó alkatrészei kicsit sem olcsók” – mutatott rá a tétovázás okára Szafnauer.

„Ha csattannak egymással, az utolsó versenyre megint új alkatrészek kellenének, aztán Abu Dhabi után máris jön egy tesztelés. Meg kell még ezt fontolnunk” – tette hozzá a Force India egyik főnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: