DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az Aston Martin fél lábbal már az F1-ben

És nem, nem a Red Bull-lal kötött technikai partneri szerződés miatt - a luxusmárka vezérigazgatója nagyon bátorítónak tartja az F1-es motorok következő generációjának tervezetét.

Az Aston Martin az idei évtől szorosabbra fűzte kapcsolatát a Red Bull-lal, jövőre pedig már mint főszponzor fogja támogatni a Milton Keynes-i alakulatot. A gyártó az elmúlt hónapokban részt vett a 2021-es motorszabály-tervezetet előkészítő megbeszéléseken, vezérigazgatójuk, Andy Palmer pedig nagyon ígéretesnek nevezte a kedden bejelentett paramétereket.



„Nagyon bátorító ez az irány számunkra, és folytatjuk a megoldások keresését az Aston Martin számára 2021-től” - nyilatkozta a szakember a Motorsportnak. „A kulcs az lesz majd, hogyan tudják kordában tartani a fejlesztések költségeit, amely lehetővé teszi független gyártók csatlakozását.” Noha a főbb irányelvek napvilágra kerültek az FIA-nak köszönhetően, a következő tíz hónap a szabályok finomítgatásáról és csiszolgatásáról fog szólni az F1-ben, annak céljából, hogy mindenki számára a lehető legjobb alternatíva szülessen meg éveken belül.

Az Aston Martin külön dokumentumban vázolta fel saját elképzeléseit a 2021-től használandó motorokat illetően - a brit márka egyébként nincs híján tapasztalatnak a független gyártókkal való együttműködés terén, hiszen a Valkyre hiperautó megalkotásában a Cosworth-szel és a Ricardóval is dolgozott. Annak érdekében, hogy mérlegeljék az F1-es csatlakozást, a Ferrari korábbi motorfőnökét, Luca Marmorinit kérték fel tanácsadónak, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig úgy fogalmazott, abszolút nyíltak lennének az Aston Martin erőforrásainak használatára. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: