DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Bemutatkozhat a Ferrari legféltettebb kincse

Az F2-es bajnoki cím megszerzése után egyre inkább úgy tűnik, hogy Charles Leclerc előtt megnyílik az út az F1 felé, méghozzá a Ferrari motorjait használó Saubernél.

A 2016-os, GP3-as sikert követően a monacói versenyző néhány héttel ezelőtt bezsebelte a Formula-2 bajnoki címét is, végrehajtva, ami az F1-es belépéshez szükséges számára. Leclerc tavaly a Haas, idén a Sauber autóját tesztelte a pénteki edzéseken, s mivel a Ferrari szeretné növelni befolyását a hinwili alakulatban, elég nagy az esélye, hogy a pilóta jövőre versenyeken is vezetheti majd az egyik kék-arany-fehér autót.



Azt korábban Pascal Wehrlein is elismerte, hogy nem csak ő és Marcus Ericsson, hanem Leclerc és a másik Ferrari-védenc, Antonio Giovinazzi is harcol a Sauber-ülésekért, sajtóhírek szerint a németnek azonban egyre kevesebb az esélye arra, hogy jövőre is jelenlegi alakulatánál folytassa. A svájci Blick jól értesült újságírója, Roger Benoit úgy fogalmazott, hogy „novemberben” fogják bejelenteni, hogy Leclerc Ericsson csapattársa lesz 2018-ban, amely azt is jelentené, hogy Wehrleinnak máshol kell lehetőség után néznie.

Üres hely híján egyedül a Williams jöhet szóba, egyelőre azonban még ő sem tudja, mit hoz a jövő számára. „Nincs hír még erről” - fogalmazott a 23 éves pilóta Mexikóban. „Azonban zajlanak a tárgyalások a következő évvel kapcsolatban, és remélhetőleg hamarosan sikerül is megegyeznünk.” Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója egy fokkal konkrétabban nyilatkozott: „A Williams az egyetlen lehetőség, viszont több pilótát is számításba vesznek. Pascalnak is van esélye, de ennél többet nem tudunk tenni. Egyszer egy pilótának is a saját lábaira kell állnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: