DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Prost: Groteszk hét vb-címről beszélni

Noha Lewis Hamilton nagy lépésekkel halad a felé, hogy beérje Michael Schumacher rekordját, a brittel jelenleg azonos számú F1-es vb-elsőséggel rendelkező francia szerint nagyon korai még ezt szóba hozni.

Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíj után illusztris társaság tagja lett, hiszen fellépett a négyszeres világbajnokok, Alain Prost és Sebastian Vettel közé, náluk pedig egyedül Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher rendelkezik több vb-elsőséggel, öt és hét titulussal. Hamilton egy jelentős rekordot már megdöntött idén, melyet korábban a német legenda tartott, méghozzá a pole-pozíciókét, a legfontosabbak azonban még hátravannak.



A Mercedes pilótájának még 29 győzelemre van szüksége ahhoz, hogy egyáltalán beérje Schumacher csúcsát futamgyőzelmek terén (91), és három bajnoki címre ahhoz, hogy év végi elsőségek tekintetében is utolérje őt - erre legkorábban 2020-ban kerül sor. Alain Prost azonban úgy véli, nem kell még ilyenekről beszélni. „Egy pilóta soha nem fog válaszolni egy ilyen kérdésre” - idézte a L’Equipe a franciát a hét bajnoki cím lehetőségével kapcsolatban.

„Ha négy elsőséged van, akkor az ötödikre gondolsz, és így tovább. Nagydíjról nagydíjra élsz, tesztek, időmérők, versenyek… egy pilótának nem is egészséges máshogy tennie. Egyszerűen groteszk hét bajnoki címről beszélni. A rekordok azért születnek, hogy megdöntsék őket, Lewisnak pedig már sikerült több olyat is, amely korábban lehetetlennek bizonyult, például a pole-pozíciók számát tekintve.”

„De figyelembe kell vennünk, hogy az autók egyre megbízhatóbbak, egyre több a verseny, a rekordok pedig megdőlnek. Akárcsak a rajongók közötti viták, amikor megpróbálják összehasonlítani különböző generációk legjobbjait. Mindenkinek megvan a saját elképzelése erről. Az viszont biztos, hogy Lewis új dimenzióba lépett azzal, hogy utolért engem és Sebastian Vettelt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: