DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nincs pilóta, akit ne venne számításba a Williams

A Williams az utolsó pillanatokig a 2018-as pilótafelálláson rágódik, egyre több nevet számításba véve. Massa eközben azt szeretné, ha a hazai versenye előtt hivatalossá válna a döntés.

Alig egy héttel az után, hogy az austini F1-es hétvégén megalázó módon dobta ki a Red Bull Danyiil Kvjatot, az orosz pilóta máris bekerült azok közé, akik a Williams szabad ülésére pályáznak. Lance Stroll helye egyértelmű, ám a másik ülés sorsán akár még hetekig is tépődhet a grove-i istálló.

Paddy Lowe az Amerikai Nagydíjon már beszélt csapata terveiről, de mostani nyilatkozata alapján nem csak a korábbi négy esélyes, Robert Kubica, Paul di Resta, Felipe Massa és Pascal Wehrlein van a kalapban. „Ahogy Austinban mondtam, mindenki szóba jön, akinek nincs szerződése, de tudom, hogy ez elég homályos. Kvjat egy tiszteletreméltó pilóta, így neki is számításba kell kerülnie" - vallotta be.

massa_2017

Ha nem hosszabbítanak vele, Massa várhatóan más szériában folytatja jövőjét


Massa már korábban megkérte csapatát, hogy ha van rá mód, még saját hazai futama, a november 12.-i Brazil Nagydíj előtt hozzák meg sorsáról a döntést. A Williams ezt figyelembe veszi, de nem ígért semmit. Paddy Lowe azt reméli, kapcsolatuk emiatt nem fog megromlani a brazillal. „Folyamatosan kommunikálunk vele, majd meglátjuk, ez hová vezet. Mindenféle felállás szóba jöhet, erről többet nem akarok beszélni - magunk között fogjuk ezt elintézni. Szerződéskötésekkor a csapatok és pilóták közötti kapcsolatok mindig feszültek. Az ilyet általában privátban intézik, de az F1-ben ez nyilvános ügylet, amitől még kínosabbá válik az egész. Felipe azonban nagyszerű srác, nagyszerű a kapcsolata a csapattal, a tisztelet pedig mindkét irányban egyenlő. Úgy gondolom akármi is lesz, jóban maradunk” - idézte a crash.net a brit szakembert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: