DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem mindenki szerint Hamilton a legjobb brit

Negyedik F1-es bajnoki címével Hamilton egyedül áll a legjobb brit pilóták ranglistáján, ám a szigetországi közvetítések legendás kommentátora mást lát a sorrend élén.

Nem, Murray Walker nem téveszti össze a számokat, sőt, 94 évesen is kiváló egészségnek örvend: a brit kommentátorlegenda látott már egyet, s mást, hiszen a kezdetek óta figyelemmel követi a száguldó cirkusz eseményeit. „Véleményem szerint Lewis generációja legjobbja” - mondta Walker. „Amit véghezvitt, az egyszerűen briliáns, hiszen rajta kívül csak ketten voltak képesek több világbajnoki címet nyerni a Forma-1 1950 óta íródó történetében: Juan Manuel Fangio és Michael Schumacher.”

„De nem hinném, hogy Lewis lenne a britek legjobbja. Ez az elismerés Sir Jackie Stewartot illeti. A skót három világbajnoki címet szerzett, saját F1-es csapatot irányított, lenyűgöző üzletember volt, és remek sport-, valamint túraautós karrier van a háta mögött.”



„Ha össze kellene állítanom a legjobb britek listáját, Stewart lenne az élen, majd jönne Lewis, aztán Stirling Moss, Jim Clark és Graham Hill. Ami a világ legjobbjait illeti, Lewis negyedik lenne. Fangio az első, utána Stewart és Alain Prost, a négyszeres világbajnok, majd Ayrton Senna az ötödik, Michael Schumacher pedig a hatodik.”

„Mind a brazil, mind pedig a német nemkívánatos személyiségjegyekkel rendelkezett. Egyikük sem volt a legtisztább pilóta, bármit megtettek a győzelemért. Sokszor az eltökéltség és a könyörtelenség határán vezettek. Lewis kétségkívül rettentően tehetséges, vakítóan gyors egy körön, szerintem a britek sokkal jobban imádják őt most, mint korábban.”

„De nem hinném, hogy ugyanazt az ovációt kapná, mint Nigel Mansell, vagy mint Jenson Button kisebb mértékben. Mindig Mansell volt, és lesz is a nép embere. De bármi történjék majd, Lewisnak megvannak a képességei ahhoz, hogy minden idők legjobbja legyen. Ünnepelni kellene őt azért, hogy már most a legjobbak egyike.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: