DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megszegheti ígéretét a Force India

A silverstone-i F1-es alakulat Mexikóban bebiztosította negyedik helyét a konstruktőrök között, azt azonban még mindig nem döntötte el, hagyja-e versenyezni egymással Sergio Perezt és Esteban Ocont.

Az elmúlt hétvégéken többször is előfordult, hogy a Force India nem engedte csatázni egymással versenyzőit - méghozzá azért, mert nem volt biztos konstruktőri negyedik helyezésük a tabellán. Mexikó után már nincs mit nyerniük és veszíteniük, ezért azt lehetett hinni, hogy a korábbi politika a múlté, így Perez és Ocon ismét „egymás torkának eshet” a hátralévő versenyeken, a gárda műveleti igazgatója azonban úgy véli, ennek még mindig nem jött el az ideje.



„Ezt belső körben fogjuk eldönteni, és szerencsére van még rá néhány hetünk. A rajongók számára biztosan jobb, ha versenyezhetnek egymással” - idézte Otmar Szafnauert a Crash.net. „De ezzel egyidejűleg az autóalkatrészek sem olcsóak, és ha összeütköznek egymással valamelyik versenyen, újabbakat kell beszereznünk, ráadásul egy tesztünk is lesz még. Minden eshetőséget számításba kell venni.”

A Mexikói Nagydíj elején olyan helyzet is előállt, hogy a harmadik helyezett Ocont a hazai közönség előtt autózó Perez üldözte, végül azonban nem kellett megmérkőzniük egymással, hiszen a francia az ötödik, csapattársa pedig a hetedik pozícióban zárt. „Már lejátszottuk korábban, hogy mi történhet, de a fordítottja is megvalósulhatott volna, hogy Checo van a harmadik, Esteban pedig a negyedik pozícióban.”

„Megmondanánk-e Checónak a hazai versenyén, hogy húzódjon félre, mert (Ocon) gyorsabb? Már szerzett több dobogót is, ezért adja meg csapattársának is a lehetőséget. Igazságosnak kell lenni, ehhez pedig az a legjobb mód, hogy elmagyarázod, mik a játékszabályok, és bármi történjék is, ettől nem fogunk eltérni. Jelenleg ezt követjük, amely jó, hiszen egyszer egyiküknek, másszor a másikuknak kedvez. Spa óta ezt csináljuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: