DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Red Bull elmondta, mi segítette győzelemhez őket Mexikóban

Hiába a Renault sorozatos meghibásodásai, Max Verstappen győzelemig masírozott a Red Bull-lal az F1-es Mexikói Nagydíjon - az istálló csapatfőnöke felfedte, mi bizonyult legnagyobb segítségüknek a futam során.

A Red Bull, különösen Max Verstappen egész hétvégén fenomenálisan teljesített: miután első lett a harmadik edzésen, sokáig úgy tűnt, megszerzi élete első pole-pozícióját, de Sebastian Vettel 86 ezreddel gyorsabbnak bizonyult nála. A futamon azonban nem kegyelmezett: keményen odatette autóját a Ferrari mellé a kettes kanyarban, onnantól pedig vissza sem nézett. Noha a két bajnoki rivális koccanása jelentősen javított esélyein, a holland 100%-ban önerőből érte el pályafutása harmadik sikerét.

Volt azonban egy másik tényező, amely az istálló kezére játszott: a mexikóvárosi pálya 2200 méteres, tengerszint feletti magassága, ahol a ritkább levegő miatt a motorok közelebb kerültek egymáshoz teljesítmény terén.



„A motorerő itt kisebb szerepet játszott, most voltunk a leginkább versenyképesek, ami az egyenesben mutatott sebességünket illeti. Az időmérőn nagyon közel álltunk a pole-hoz, s mivel a kvalifikációs motorbeállításaink ugyanolyanok, mint a versenyen, vasárnap is erősek voltunk . Ahogyan azt az elmúlt években is láthattuk, a szintkülönbség erőkiegyenlítőnek bizonyult” - idézte Christian Hornert a Motorsport.

A brit úgy véli, sem Hamilton, sem pedig Vettel nem tudta volna felülmúlni Verstappent az első helyért. „Figyelembe kell venni, hogy leköröztük Lewist, és Sebastianra is közeledni tudtunk. Azzal a teljesítménnyel, melyet sikerült előhúznunk az autóból, remek helyzetbe kerültünk.”

A Red Bull számára maximum az jelenthetett csalódást, hogy nem tudta mindkét autóját dobogóra juttatni a Daniel Ricciardo autójában meghibásodott MGU-H miatt. „E nélkül Daniel a harmadik helyen zárhatott volna. Pontosan Kimi mögött volt, remekül állt, és megnehezítette Bottas dolgát. Sajnos ez nem sikerült, de az év korábbi szakaszában szerencséje volt, és ahogyan azt mindig mondtam, a helyzet mindig kiegyenlíti magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: