DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A rajongók véleményét is meghallgatták az új motorokról

Nemrég nyilvánossága hozták, hogy a gyártók milyen paraméterek alapján építhetik meg erőforrásaikat 2021-től - az F1 szakmai ügyvezetője szerint gondosan átgondolt tervezetről van szó.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil Szövetség és az F1-es csapatok keddi találkozóján kiderült, hogy milyen motorokat használnak majd a sportágban 2021-től - a módosítások alappillérei a költséghatékonyság, az egyszerűség, valamint a rajongói elégedettség voltak, Ross Brawn pedig úgy véli, remek korszak vár a száguldó cirkuszra.

„A 2021-es erőforrás jól példázza, milyen, ha az FIA szabályozó testületként, az F1 a kereskedelmi jogok tulajdonosaként, a csapatok és a gyártók pedig részvényesekként dolgoznak együtt a sportág javáért” - idézte az F1 szakmai ügyvezetőjét a Motorsport.



„A tervezet ismertetése rengeteg találkozó eredménye, melyekre 2017-ben került sor, a jelenlegi csapatokkal és gyártókkal, akik kifejezték abbéli szándékukat, hogy részesei akarnak lenni a motorsport csúcsának.”

„Emellett figyelmesen meghallgattuk, hogy a rajongók mi gondolnak a jelenlegi erőforrásokról, és hogy mit szeretnének látni a közeljövőben, olyan tulajdonságok mellett, mint az olcsóság, az egyszerűség és a hang, amely lehetővé teszi új gyártók csatlakozását a Forma-1-hez motorbeszállítóként, és hogy sokkal kiegyenlítettebb legyen a mezőny a Forma-1-ben.

A tervezet ismeretében rengeteg megbeszélés vár az érdekelt felekre a tervezet fejlesztését illetően, melyet az FIA közleménye a „lehető legvadabb együttműködés”-nek nevezett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: