DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Most fizettünk meg korábbi hibáinkért

Sebastian Vettel véglegesen elvesztette a világbajnoki címért folytatott harcot Lewis Hamilton ellen. A német pilóta szerint azonban egyáltalán nem Mexikóban ment el a hajó.

Már két négyszeres világbajnok is versenyez a Formula-1-ben, Sebastian Vettelt ugyanis utolérte Lewis Hamilton, amikor a Mexikói Nagydíj leintésekor immáron behozhatatlan előnyre tett szert német riválisával szemben. Az évad során késhegyre menő küzdelmet vívtak egymással, ám az elképesztően szörnyen sikerült ázsiai túra megpecsételte a Ferrari pilótájának sorsát.

Hamilton egészen közelről nézhette végig, ahogy a világbajnoki cím kvázi eldől a javára Szingapúrban

Éppen ezt emelte ki Vettel is, hogy a szingapúri és a suzukai kiesése miatt hihetetlenül sokat veszített és két nullázás egy ilyen kiélezett küzdelemben egyszerűen nem férhet bele a bivalyerős Mercedes-Hamilton párossal szemben. Ugyanakkor továbbra is bízik abban, hogy még idén villanthat és pozitívan fejezheti be ezt az egyébként váratlanul jól sikerült szezont.

Két kiesése ráadásul két olyan helyszínen következett be, ahol bőven esélye lett volna mindkét győzelmet besöpörni, ehelyett ő nullázott, Hamilton pedig mindkét versenyt megnyerte, ez rögtön 50 pont (nem beszélve arról, ha a brit az esélyeknek megfelelően riválisa mögött végzett volna, akkor legalább 7-7 ponttal kevesebbet is kapott volna).

Szingapúrban könnyedén verhetett volna számtalan pontot Hamiltonra, ehelyett nullázott a német pilóta


„A végelszámolásnál 20 versenye lesz mindenkinek, nekünk legjobb esetben is 18 lesz. Nem rajongok azért, hogy kipécézzünk egyetlen futamot magunknak, itt azonban egyértelmű, hogy kétszer képtelenek voltunk célba érni, Lewis pedig mindkettőn elvitte a pálmát. Ezek irtózatosan sokba kerültek így utólag” – nyilatkozta Sebastian Vettel, akinek Malajziában is lehettek volna győzelmi esélyei, ott azonban az időmérőn szállt el a motorja, így a mezőny végéről rajtolva nem lehetett sansza az első helyre.

„Szerintem normális, hogy ilyenkor azt érezzük, többet is elérhettünk volna. Igaz, ez most már nem változtat semmin. Hogy mi lesz most? Megpróbáljuk a szezonzárást úgy megoldani, amit a csapat és ez az autó megérdemel. Győzelemmel! Mexikóban is gyorsak voltunk, a célkitűzésünk most az, hogy a következő két versenyt a dobogó tetején fejezzük be” – tekintett előre a német ász, akinek az ezüstéremért azért még oda is kell tennie magát, mivel Bottas 15 pontra megközelítette az összetettben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: