DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lowe szerint is szintet lépett Hamilton

A Williams technikai igazgatója arról is beszélt, hogy miért imádják ennyien a friss négyszeres világbajnokot - szóba került Ayrton Senna és Michael Schumacher is.

A Williams jelenlegi technikai igazgatója, Paddy Lowe a McLarennél dolgozott abban az időben, amikor Lewis Hamilton még ott versenyzett és csatlakozott a Mercedeshez is, amikor a brit pilóta átigazolt - jól ismeri a képességeit, a munkamódszereit. A szakember szerint Hamilton a sportág legnagyobbjai közé emelkedett.

"Ez nem csak azért van, mert ilyen eredményeket szállít" - mondta a már négyszeres világbajnok pilótáról. "Ő már azelőtt is nagyon izgalmas és népszerű volt, hogy világbajnok lett, az a stílus, amivel szerepel az időmérőn és ahogy versenyez, nagyon izgalmas. A versenyzési készsége valószínűleg példátlan, jó lett volna látni őt mondjuk Ayrton Senna ellen. Michael Schumacher fantasztikus rekordokat ért el, de a versenyzési készség például nem tartozott a legnagyobb erősségei közé. Az emberek azért szeretik Lewist, mert imádják, ahogy versenyez"- méltatta Hamiltont Lowe.

hamilton2



Lowe is egyetértett azzal, amiről Toto Wolff és Niki Lauda is beszélt az utóbbi időben, hogy Hamilton élete legjobb formáját hozta 2017 második felében. "Számomra úgy tűnt kívülről nézve, hogy ez a valaha volt legjobb szezonja. Minden versenyen jól vezetett, mindegy, hogy jó vagy rossz napja volt, folyamatosan szerezte a pontokat."

"Nagyon-nagyon megérdemelte ezt a világbajnokságot. Több mérföldkövet is elért az idei szezonban, a negyedik világbajnoki címével pedig még nem végzett: egyike a sport legnagyobb alakjainak. Idén sokkal kiegyensúlyozottabb volt, talán most volt a legjobb ezen a héten a pályafutása során. Ez kifizetődött számára."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: