DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: Legyőz a Sauber? Óriási pofon!

Romain Grosjean szerint megengedhetetlen ez a fokú visszaesés, hogy a sereghajtó Sauber is legyőzze mindkét Haast. Márpedig ez történt Mexikóban, az istálló súlyosan lemaradt hetek óta.

Semmi jóra nem számít a rutinos francia pilóta Mexikóvárosban, azok után, hogy egyáltalán nem találták a tempót az időmérő edzésen, de igazából ez már hetek óta így van. Még a lesajnált Sauber két pilótája is megelőzte a Haas-Ferrarikat, ami Grosjean szerint látványos arculcsapás.

Csak azért nem végeztek a rangsor legvégén az amerikai istálló pilótái, mert Pierre Gasly, a Toro Rosso motorhibája miatt nem tudott pályára gurulni a kvalifikáción. Óriási meglepetésre azonban Grosjean és Magnussen a mért kört futók közül a leglassabbak voltak. Pascal Wehrlein egy tizedet, Marcus Ericsson pedig közel hármat adott a Haas-pilótáknak.

„Sejtettük, hogy lesznek nehézségeink, de reméltem, hogy azok a problémák, amik tavaly előjöttek, az idei évre javulnak. 2016-ban például Kínában nagyon szenvedtünk, idén viszont nem voltunk olyan rosszak. A sárga zászló nélkül a Q3-ba is bejutottunk volna. Néhány helyszínen fejlődtünk, néhány másikon egyáltalán nem és most pont egy ilyet élünk át” – nyilatkozta Romain Grosjean.

A Sauber is orrhosszal a Haas előtt Mexikóban


„Nem vagyunk valami szuper jók a gumikezelésben, de nem hiszem, hogy ezúttal ez lenne a legfőbb problémánk. A két autónk teljesen különböző beállítással futott az időmérőn, de egymáshoz összehasonlítva sem mondhatnánk, hogy bármelyik is jobb lenne a másiknál. Nem tudjuk, mi a gond” – panaszkodott a rutinos francia.

„Ez a szombati nap hatalmas arculcsapás nekünk, remélhetőleg egy időben érkező ébresztő. Neki kell veselkednünk és kemény munkával megpróbálnunk megérteni, miért csúsztunk ennyire hátra a szezon vége felé. Jól tudjuk, mennyivel több lóerővel rendelkezünk a Sauberhez képest, mégis előttünk vannak. Ez mutatja, hogy jobban kell dolgoznunk. Biztos, hogy mindenki odateszi magát, de nem áll jól össze semmi. Csak ez az egy magyarázatom van erre” – értetlenkedett Grosjean.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: