DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen aláírt, Ricciardo vesztett egy riválist

Austinban némi meglepetésre Max Verstappen meghosszabbította 2020 végéig szerződését a Red Bullnál. Ausztrál csapattársa szerint legalább egy riválissal kevesebb számára a Ferrarinál, vagy a Mercedesnél.

Több szakértő is felvetette már a lehetőségét, hogy Daniel Ricciardo 2019-től a Mercedeshez, netán a Ferrarihoz szerződhet, de mindenképpen távozik a jövő év végén jelenlegi istállójától, a Red Bulltól. Tény, mindkét topcsapatnál lesz üresedés a következő szezon után, lejár Hamilton, Bottas és Kimi Raikkönen szerződése is, ahogy az ausztrálé szintén.

Ugyan néhány hete Verstappen és Ricciardo is sürgette a Red Bullt, hogy legyen versenyképesebb, mert ha 2018-ban sem harcolhatnak rendszeresen futamgyőzelmekért, távoznak az istállótól. Ehhez képest egészen váratlanul az USA Nagydíjának hétvégéjén Max Verstappen két évvel meghosszabbította korábbi szerződését, így 2020 végéig biztosan a bikák csapatát erősíti a fiatal holland.

Ricciardo tud valamit a jövőjéről, csak még hallgat róla?


A hosszabbítás ténye azonban nemhogy megijesztené Ricciardót, még örül is neki, mert esetleges távozása esetén eggyel kevesebb riválisa lesz egy másik autó versenyzői ülésére. Ennyire érik az ausztrál távozása? „Nem hinném, hogy Max szerződése bármennyire is rosszul érintene engem” – tekintett előre az ausztrál a mexikói sajtótájékoztatón.

„Ha valami, ez inkább erősítette is a pozíciómat. Ha Max a Ferrari vagy a Mercedes radarján volt is, innentől már nem lesz, így egy ellenféllel kevesebb, akivel meg kellene küzdenem egy jó szerződésért. Ezen kívül a Red Bull is megerősítette, hogy a mi párosunkat szeretné megtartani hosszabb távon” – mutatott rá a számára előnyös pontra Daniel Ricciardo.

„Semmit nem kapkodok el, kényelmes a helyzetem, nyugodtan várhatok, okosan kell majd döntenem. Hogy Verstappenre épülne a csapat? Idáig mindig egyenlő bánásmódban részesültünk az istállónál. Nem szeretnék olyan dolgokat a fejemben tartani, amik valószínűleg nem léteznek. Marketingszempontból megérteném, ha a világ eddigi legfiatalabb világbajnokát szeretné adni a Red Bull, de szerintem, ha én nyerném meg 2013 után először a világbajnoki címet, ugyanolyan boldogok lennének a csapatnál” – tette hozzá Ricciardo. Bárhogy is lesz, az ausztrál pilóta egy újabb komoly utalását láthattuk, hogy a közeljövőben a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez igazolna.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: