DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjeant sokkolta, amikor beszóltak neki rádión

A francia F1-es pilóta az USA Nagydíj legvégén ki akart állni a versenyből abroncsai elhasználódása miatt, a Haas azonban egy rövid és velős „Fogd be!”-üzenettel hallgattatta el őt.

Romain Grosjeant mindenki úgy ismeri a paddockban, mint aki bármilyen őt ért sérelem miatt könyörtelen káromkodásba kezd a csapatrádióban. Az USA Nagydíj hétvégéjén erre válaszul az „I’m not moaning”, azaz szabadfordításban a „Nem nyafogok”-feliratot vitte fel sisakjára - hogy aztán csapata kőkeményen helyre tegye az austini verseny végén.



Ahogyan azt a hétvége legjobb rádiós üzeneteit összefoglaló cikkünkben is megírtuk, Grosjean versenymérnöke egyszerűen azt válaszolta a francia elhasználódott abroncsaival kapcsolatos panaszaira, hogy „Fogd be!”

Persze az újságírók kíváncsiak voltak arra, hogy történt-e valami házon belül Mexikóban, a francia azonban vonakodott: „Nem fogok hozzáfűzni semmit sem” - idézte Grosjeant a thisisf1.com. „Megoldottuk a problémát, és minden rendben van. Csak annyit mondok, hogy ha összegeznénk mindent egy videóban, amit 30 kör alatt mondtam, az nagyon élesen hangzana.”

„Kicsit lesokkolódtam, amikor hallottam, mert ez azért eléggé más volt. Egy ponton a saját biztonságom miatt aggódtam, mert az egyik abroncs teljesen elhasználódott, a csapat pedig nem tudott erről, mert az érzékelő nem működött. Azóta azonban mindent megbeszéltem Güntherrel” - utalt a francia Steinerre, a Haas csapatfőnökére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: