DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Merre tovább, Pascal Wehrlein?

Egyre inkább úgy tűnik, jövőre nem jut hely az F1-ben a Mercedes patronáltjának, ő azonban azt tervezi, mihamarabb beszél főnökeivel, hogy sikerüljön megegyezésre jutni 2018-at illetően.

Pascal Wehrleint nemrég Valtteri Bottas vagy Lewis Hamilton utódjának tartották a Forma-1-ben, s bár tehetségét kevesen kérdőjelezik meg, egyre inkább úgy tűnik, hogy önhibájából körön kívülre fog kerülni. Jelenlegi csapata, a Sauber várhatóan vagy az F2-es bajnok Charles Leclerc-t, vagy Antonio Giovinazzit, esetleg mindkét Ferrari-támogatottat fogja alkalmazni 2018-ban, a Mercedes-motoros Williamsnél pedig Robert Kubica és Paul di Resta élvez elsőbbséget, sőt, Toro Rossótól való kirúgása után Danyiil Kvjat neve is szóba került.



„Azt tervezem, hogy a következő napokban beszélek Totóval és Freddel ez ügyben” - idézte a Motorsport Wehrleint, aki a Mercedes és a Sauber vezetőivel akar majd tárgyalni jövőjéről. „A hétvége előtt nem várható hír, de talán alatta többet fogunk tudni majd. Beszéltem (Vasseurrel) Japánban, és azt mondta, a maradás az egyik lehetőség számomra. Nem tudom, hogy a Ferrari mennyire részese ennek, de úgy tudom, a pilótái, Marcus és közöttem fog eldőlni.”

Wehrlein azt sem zárja ki, hogy a Williamshez igazol, noha a Martini azt szeretné, hogy a 18 éves Lance Stroll mellett a csapat egyik pilótája idősebb legyen 25 évnél. „Szerintem Toto még mindig tárgyal velük, ahogyan mindenkivel, aki szóba jöhet.” Amikor azt kérdezték, hogy a grove-iak előrelépést jelentenének-e karrierjében, így válaszolt: „Egyértelműen igen, a Williamsnek remek autója van, az ötödik helyért harcolnak, így mindenképp előrelépésnek számítana. Jelenleg a Saubernél vagyok, és arra koncentrálok, hogy itt mire lehetek képes a következő futamok során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: