DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kirúgták Kvjatot, más csapatnál találhat állást

A Toro Rosso az USA Nagydíj után végleg kiadta az orosz F1-es pilóta útját, ám egyik honfitársa úgy látja, nem a faenzaiak jelentették számára az utolsó esélyt a száguldó cirkuszban.

Miután kihagyta a Malajziai és Japán Nagydíjakat, a Toro Rosso visszahívta Danyiil Kvjatot a Renault-hoz távozó Carlos Sainz helyére - az orosz remekül helyt állt és pontot szerzett, a csapat azonban Mexikóra már Pierre Gaslyt nevezte meg második pilótájaként Brendon Hartley mellett. Sőt, a két verseny között az is nyilvánvalóvá vált, hogy a faenzaiak nem számítanak többet az F1-ben két dobogóig jutó pilótára. Könnyen lehet azonban, hogy még ennek ellenére is feltűnhet a 2018-as rajtrácson.



„Nagyon remélem, hogy nem a sajtóból kellett megtudnia” - nyilatkozta Igor Ermilin, az Orosz Automobil Szövetség elnöke a Szport Express című lapnak honfitársa kirúgásáról. „A Forma-1 kemény világ, de most az a legfontosabb, hogy Danyiil kezei nincsenek megkötve. Most van ideje arra, hogy tárgyaljon a Williamsszel, még ha az is az igazság, hogy nem ő az egyedüli esélyes arra a helyre.”

Az orosz hozzátette, hogy Robert Kubica és Paul di Resta rendelkezik a legnagyobb sansszal Felipe Massa ülésének elfoglalására - még ha ezt a brazil pilóta nem is látja így. Korábban még Pascal Wehrlein neve is felmerült, de az istálló főszponzora, a Martini legalább egy 25 év feletti pilótát preferál Lance Stroll mellett.

Noha Danyiil Kvjat egyidős a némettel, Ermilin nem látna problémát alkalmazásában. „Nem hinném, hogy az életkor akadályozó tényező lenne, elég idős már. Bizonyos szempontból jó, hogy mindez most történt, hiszen még van esélye. Tipikusan Markóra jellemző, hogy ilyet tesz a szezon végén, amikor már túl késő lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: