DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Halálosan megfenyegették Ocont

A Force India F1-es pilótája számolatlanul kapja az üzeneteket, melyekben az őt kevésbé kedvelők azzal fenyegetik, hogy megölik - a francia nem igazán tudja, hogy komolyan vegye-e ezeket.

Amilyen eredményesen alakul Esteban Ocon első teljes szezonja, olyan zaklatott is egyben: a francia többször is összeakadt a pályán csapattársával, Sergio Perezzel, melyeknél bár nem (mindig) ő volt a hibás, a mexikói pilóta rajongóinak szemében természetesen soha nem lehetett kérdés a vétkes személye. Így is meglepő azonban, hogy a dühös drukkerek rengeteg életveszélyes fenyegetést tartalmazó üzenetet küldtek neki a közösségi médiában. „Kicsit keményebb fogadtatásra számítottam a Twitteren kapott üzenetek miatt, ami őrültség - beleértve a halálos üzeneteket is” - idézte a Mexikói Nagyíjra készülő Ocont az Autosport.



„De a kezdettől fogva szívesen fogadtak, meglátjuk, hogyan folytatódik majd. Remélem így.” Amikor arról kérdezték, hogy komolyan vette-e az üzeneteket, így válaszolt: „Ezek az üzenetek a közösségi médiában érkeztek, szóval nem tudom, hogy komolyan lehet-e őket venni, avagy sem. Szerintem az utolsó tegnap (szerdán) érkezett. De a Twittertől eltekintve a való világban mindenki kedvesen fogadott, és a csapatot is támogatják, nem csak Checót. Soha nem jó ilyesmiket kapni, de minden rendben van, és remélem, így is marad.”

Ocon hozzátette, a csapat egyelőre nem informálta arról őket, hogy feloldja-e a Perezzel való versenyzés tiltását - a francia arra számít, hogy ez akkor fog megtörténni, amikor a Force India bebiztosítja a negyedik pozíciót a konstruktőrök között. „Szerintem amikor matematikailag is biztossá válik, hogy a Williams nem előzhet meg minket, ismét versenyezhetünk majd.” A silverstone-iak jelenleg 91 ponttal állnak a grove-iak előtt, amikor még 129 pont szerezhető összesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: