DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Toro Rosso pilótáinak jövője most dőlhet el

Alaposan átalakult a Toro Rosso felállása év elejéhez képest, miután többször is gazdát cseréltek a csapat pilótaülései. A maradék három futamon dőlhet el, megtartják-e jövőre is Gaslyt és Hartleyt.

Mind Pierre Gasly, mind Brendon Hartley számára kiemelten fontos lesz a Mexikói, a Brazil és az Abu Dhabi Nagydíj, ugyanis jó eséllyel ezen a három futamon nyújtott teljesítményük alapján dönti majd el a Red Bull, hogy fiókcsapatában 2018-ra is szerződést kap-e a két versenyző, vagy máshol is körülnéznek.

Az első lépés ebben Mexikó, a hétvégén a valamivel több tapasztalattal rendelkező Pierre Gasly (2 nagydíj) és Brendon Hartley (1 nagydíj) is bizonyítani szeretne, örülnek a lehetőségnek. „Nagyon izgatott vagyok a Mexikói Nagydíjat megelőzően. Ez már a harmadik versenyhétvégém lesz Formula-1-es pilótaként, ezúttal egy számomra teljesen ismeretlen pályán. Izgalmas lesz egy új helyszínen tanulni a kanyarokat. A Red Bull tartalékpilótájaként már jártam itt az elmúlt két évben és az atmoszféra nagyon különleges” – nyilatkozta Gasly.

„Az utolsó szektor a stadionrésszel bámulatos, mindig tele rajongókkal, jó látni a megtelt lelátókat. Remélhetőleg kiváló hétvégének nézünk elébe, a csapattal közösen dolgozunk azon, hogy minél jobb eredményt érhessünk el. Én magam is nagyon fogom nyomni és a legjobbamat adom, egyre több tapasztalatot gyűjtök. Pozitívan szeretném zárni a Mexikói Nagydíjat” – tette hozzá a francia pilóta.

Hartley nem vallott szégyent Austinban


Brendon Hartley ezúttal 28-as rajtszámmal fog versenyezni Mexikóvárosban, ez még mindössze pályafutása második futama lesz. „Rettentően izgulok, hogy második Formula-1-es nagydíjamat is teljesíthetem Mexikóban. Austin a múlt héten rendkívüli élményt jelentett, most pedig igyekszem a gyakorlati hasznát élvezni azoknak a dolgoknak, amiket ott megtanultam. A mérnökök számára is nagy kihívás ez a mexikói helyszín, a magas tengerszint feletti magasság kibabrál a leszorítóerővel és az autó hűtésével. A pilóták szempontjából azonban nagyszerű pálya és olyan, amit kimondottan élvezek” – tekintett előre az új-zélandi, félig még mindig újonc versenyző.

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a most következő három futamon nyújtott teljesítmény határozza meg Hartley és Gasly jövő évi sorsát a Toro Rossónál. Igaz, ahogy a Red Bull is elismerte, az utóbbi időben nem annyira döngetik az ajtót a fiatal tehetségek a juniorok között, így Sainz (időleges) elvesztésével és Kvjat menesztésével erősen leszűkült a választási lehetőségük.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: