DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa betámadta Kubicát

A lengyel pilóta egyértelműen a tizenegyszeres F1-es futamgyőztes helyére pályázik a Williamsnél, a brazil azonban elmondta, hogy egykori riválisa problémákkal fogja szembetalálni magát, ha visszatérne a versenyzéshez.

Néhány hete azt hittük, hogy Robert Kubica magasan a Renault 2018-as listájának élén szerepel, ám kiderült, hogy Carlos Sainz sokkal kedvezőbb pozícióban van nála. A spanyol azóta Enstone-ba igazolt, a lengyel azonban így sem maradt F1-es lehetőség nélkül. A Williams egy-egy tesztnapot biztosított számára Silverstone-ban és a Hungaroringen, amellyel egyértelművé vált, hogy FW26-ost szintén nálunk vezető Paul di Resta mellett ő a legnagyobb esélyes arra, hogy elfoglalja Felipe Massa helyét a grove-i alakulatnál.

A feltehetően utolsó versenyeire készülő brazil azonban úgy véli, Kubicának komoly fizikai problémái lesznek, ha újra versenyezni fog az F1-ben - nyilatkozatát nem lehet nem afféle önigazolásként olvasni. „Először is nem tudom, hogyan vezet” - mondta Massa a Motorsport GP Gazette című online magazinjának. „Hogy őszinte legyek, nem vagyok képes arra, amire ő, egy kézzel vezetni. Számomra hihetetlen, hogy nem fog szenvedni ezzel a fizikailag nehezebben irányítható autóval. Nagyon tisztelem azért, amit csinál, szerintem fantasztikus. De nem hiszem el, hogy ne lennének majd problémái.”



Massa hozzátette, di Resta sem lenne jó választás a Williamsnél, mondván, a skót DTM-eredményei az utóbbi időben nem éppen bizonyultak meggyőzőnek - a Magyar Nagydíjon éppen a brazilt helyettesítő versenyző 15., 8., 5. és 11. helyeket gyűjtött a Német Túraautó Bajnokságban azóta, hogy elveszítette ülését a Force Indiánál. „Nem hiszem, hogy ő a megfelelő pilóta a csapat számára, arra, hogy fejlessze az autót és hozza az eredményeket. Ráadásul szerintem nem végez jó munkát ott, ahol jelenleg versenyez. Nem azért vagyok itt, hogy panaszkodjak, ez csak a véleményem.”

A Williams várhatóan az Abu Dhabi Nagydíj után fog dönteni 2018-as összeállításáról, Massa pedig úgy látja, már semmi többet nem tud tenni azért, hogy meggyőzze csapatát. „Magabiztos vagyok azt illetően, hogy tudják, mi a legjobb nekik. Amint mondtam korábban, az F1-ben nem csak a tehetséged számít, néha más is közbejön, ez pedig eléggé szerencsétlen néhány csapat számára.”

A brazil egyébként elmondta, korábban arra készült, hogy az egy hónapos visszavonulást követően 2017 már valóban az utolsó szezonja lesz. „Semmi bajon sincs ezzel, nem okoz frusztrációt. Sokkal többre voltam képes, mint arra számítottam. Ha be kell fejeznem, itt az idő. Ha nem kell befejeznem, talán azért, mert valami még mindig vár rám. Nyugodt vagyok, a munkámra és az autómra koncentrálok - a frusztrált időszakot már rég magam mögött hagytam a karrieremben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: