DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore is kritizálja Raikkönen teljesítményét

A finn F1-es pilótát rengetegen szidták azért az idei szezonban, mert egy vb-esélyes autóval futamot sem nyert, most a Renault egykori csapatfőnöke állt be a kritizálók sorába.

Bár az egyéni bajnoki cím sorsa még kérdéses, a Mercedes Austinban zsinórban negyedik alkalommal is megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet. Az elmúlt fél év alatt kevés olyan alkalom volt, amikor a Ferrari alkalmas lett volna a titulusra, noha Monacóig vezették a tabellát.

Flavio Briatore, a Renault 2009-ben kiebrudalt csapatfőnöke szerint ennek egyértelmű az oka: a Kimi Raikkönen-Sebastian Vettel párosítás alkalmatlan arra, hogy csapatbajnoki címet szerezzen a Scuderiának - és nem a német pilóta miatt.



„Egyértelmű, hogy nagyon nehéz konstruktőri bajnoki címet nyerni Raikkönennel” - nyilatkozta az olasz a Marca című lapnak. „Ahhoz, hogy győzni tudj, két olyan pilótára van szükség, akik versenyképesek, és aztán felismered, hogy ki képes megnyerni az egyéni címet.”

Ha Vettel győzne is a soron következő Mexikói Nagydíjon, Lewis Hamiltonnak egy szerény ötödik hely is elég ahhoz, hogy behozhatatlan előnyre tegyen szert a bajnokságban - Briatore szerint a brit megérdemli majd a győzelmet.

„Versenyeket nyersz és veszítesz, de a bajnokság olyan, akár a Giro d’Italia. Lewis és a Mercedes bizonyult a legerősebbnek, még ha a Ferrari jól is teljesített az elején. Úgy gondolom, hogy a Mercedes sokkal jobb munkát végzett fejlesztés terén” - tette hozzá a korábban Bernie Ecclestone helyére tippelt egykori csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: