DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel a csapatfőnök kirúgása ellen

Az utóbbi napokban pattant ki a híresztelés Austinban, hogy a Ferrari év végi krízise miatt inog Maurizio Arrivabene csapatfőnök széke. A Scuderia vezérpilótája azonban kiáll a szakember mellett.

Sebastian Vettel a nyári szünetig biztosnak látszott, hogy az utolsó pillanatig éles, szoros csatára kényszeríti Lewis Hamiltont a világbajnoki címért, sőt, Monzáig végig vezette is a bajnoki tabellát, végül három rettentően rosszul sikerült futam miatt úgy fest, kénytelen beletörődni az ezüstérembe (sőt, azért is harcolnia kell Valtteri Bottas ellen).

A Ferrari rendre visszatérő technikai hibákkal szembesült a legutóbbi három helyszínen, Austinban pénteken, a szabadedzésen jelentett problémát a rutinos németnek a megbízhatóság hiánya. Emiatt a hírek szerint felmerült a lehetősége, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne meneszti a jelenlegi csapatfőnököt, Maurizio Arrivabenét, helyére pedig Mattia Binotto technikai igazgatót szemelte ki.

Vettel kiállt csapatfőnöke mellett


Az elnök azonban ezt igyekezett még az USA Nagydíjának helyszínén cáfolni. „A folytonosságban hiszünk, ezért is újítottuk meg a szerződést Kimivel és Sebbel, ezt az irányvonalat szeretnénk folytatni”. Sebastian Vettel pedig kifejezetten Arrivabene védelmére kelt. „A múltban is rengeteget kritizálták Mauriziót. Ő azonban kiváló munkát végez és igazi vezére lett a csapatnak” – védte meg főnökét a négyszeres világbajnok.

Ross Brawn a Speedweek hasábjain reagált a Ferrari belső válságára. „A csapat felesleges nyomás alatt szenved jelenleg. Le kellene nyugodniuk és kizárólag a világbajnokság záró szakaszára összpontosítaniuk” – így az egykori Ferrari-technikai igazgató. Egyetért vele a Scuderia elnöke is. „A legfontosabb, hogy végre úrrá lettünk a problémákon, a csatát megnyertük. Nem egy emberen múlik, ha gond van. Az ázsiai fordulók valóban szerencsétlenül jöttek ki. Azóta egy tapasztalt szakembert igazoltunk, hogy megerősítsük a minőségi követelményeket, a csapat tudja, hogyan kell nyerni” – zárta gondolatait Marchionne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: