DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Nem vitás, Hamilton a legjobb

Lewis Hamilton futamok óta szárnyal, és gyakorlatilag nagyon kevés kell neki, hogy már a héten megszerezze újabb bajnoki címét. Lauda a brit képességeiről és Bottas nehéz helyzetéről beszélt.

Az év elején Hamiltonon is látszott, hogy nem mindig tudja kiautózni a maximumot a Mercedesből, de az utóbbi futamokra ez egyáltalán nem igaz. A brit hat fordulóból ötöt megnyert Belgium óta, ezzel szemben Bottas néhány dobogót tud csak felmutatni. Niki Lauda tudja, mi a finn gondja, és azt is, hogyan lehetne orvosolni a problémáját.

A Mercedes osztrák résztulajdonosa először Hamiltonról beszélt, akiről az austini győzelem után kijelentette: nincs jobb nála az F1-es mezőnyben. „Lewis a legjobb, ez ilyen egyszerű. Mindig is jó volt, de most még jobban teljesít. Ha a többiekhez hasonlítjuk, Austinban két tizeddel ment gyorsabban mindenkinél.”

 lauda-nincs-jobb-hamiltonnal-2017



Laudát Bottas szituációja sem hagyja hidegen, és elmondta, hogyan próbálnak segíteni a finn pilótán: „Nem könnyű Valtteri helyzete, mert az autót nehéz kezelni, amiben Lewis szintén jeleskedik. Ha adnánk neki egy könnyebben vezethető Mercedest, ami jobban fekszik neki, az sokat segítene neki a gyorsulásban.” 

„Ahogy az autónk jelenleg viselkedik, az most nem illik a vezetési stílusához. Bár néha Lewis is panaszkodik, mennyire nehéz vezetni a Mercedest, ennek ellenére hála Istennek tud nyerni vele. Rajtunk van a nyomás, hogy megkönnyítsük mindkettőjük dolgát” - árulta el Lauda a német világbajnok alakulat egyik célját a 2018-as esztendőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: