DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ismét bajba kerülhet Max Verstappen

Noha a szabályok alapján jogosan büntették a holland F1-es pilótát Kimi Raikkönen pályán kívüli előzéséért, a verseny után kirohanást intézett a versenybírák felé, melyért újabb szankcióra számíthat.

Noha Max Verstappen egyértelmű vétséget követett el az USA Nagydíjon, a manőverért járó büntetést követő felzúdulás jelzi, hogy mégsem eszik olyan forrón a kását. Többek között Nico Rosberg és Mario Andretti is a holland mellé állt, aki verseny utáni nyilatkozatában „idiótának” bélyegezte azt a versenybírát, aki folyamatosan pikkel rá. „Remélem, hogy a rajongóknak nem tetszett a döntés, és nem jönnek el jövőre” - hangzottak a kemény szavak a hollandtól.



A szóban forgó versenybíró az F1i.com szerint az ausztrál Gary Conelly lehet, Verstappen meggondolatlan véleménye pedig könnyen előfordulhat, hogy nem marad következmény nélkül, az FIA ugyanis úgy véli, a pilóta ezzel negatív színben tűnteti fel a sportágat. A Red Bull csapatfőnöke, a szabályok mihamarabbi tisztázását kérő Christian Horner azonban nem így látja. „Ha Lewis Hamiltonnak megengedték, hogy kritizálja az Egyesült Államok elnökét, egy frusztrált pilóta is kifejezheti véleményét” - nyilatkozta a brit az Auto Motor und Sportnak.

A legtöbben azért tartották helytelennek a versenybíróság döntését, mert korábban több pályaelhagyást sem büntettek, ráadásul egy izgalmas befejezéstől fosztotta meg a nézőket Austinban. Charlie Whiting versenyigazgató azonban megindokolta a büntetést: „Az összes többi esetben, ahol a pilóták elhagyták a pályát, nagyobb távot tettek meg, Max viszont mind a négy kerekével levágta a kanyart” - tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: