DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton olyan jó, mint Senna vagy Schumacher”

Lewis Hamilton egyik korábbi nagy riválisa, Felipe Massa úgy véli, a háromszoros világbajnok brit pilóta megérdemli, hogy a Formula-1 legnagyobbjai között emlegessék, rászolgált erre.

Bár Austinban futamgyőzelme ellenére még nem biztosította be negyedik bajnoki címét Lewis Hamilton, 2008-as legkomolyabb ellenlábasa szerint nem is kérdés, hogy a brit versenyző tudása és harci szelleme a Formula-1 legnagyobbjai közé emelte őt.

„Lewis teljesen egyértelműen a Formula-1 történetének egyik legjobb pilótája” – nyilatkozta Felipe Massa a Kölner Express újságnak. „Ugyanazon a szinten van, mint Michael Schumacher és Ayrton Senna” – tette hozzá a brazil, aki 2006-ban Schumacher csapattársa volt a Ferrarinál.

Massa szerint Hamilton minden idők egyik legjobbja


Hamilton korábbi csapattársa, Jenson Button is egyetért a brazil versenyzővel, aki 2010 és 2012 között osztotta meg a McLaren garázsát a vélhetően rövid időn belül négyszeres világbajnokká avanzsáló honfitársával. „Teljesen megérdemli a 2017-es világbajnoki címet. A Ferrarinak több problémája is akadt az utóbbi időben és hibákat is követtek el. Ez persze balszerencse Vettel számára, de Lewis már hosszú évek óta fantasztikus munkát végez” – erősítette meg Massa véleményét Button.

Lewis Hamilton nagyon kényelmes helyzetben van, három versennyel a vége előtt 66 ponttal vezet Sebastian Vettel előtt, tehát ha a német nem ver rá vetélytársára legalább 17 pontot (ami igencsak valószínű), akkor Hamilton máris megnyeri az idei világbajnokságot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: