DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton csapattársa érzi a fejlődést, de messze még a vége

Valtteri Bottas számára újabb dobogó nélküli hétvégét hozott az USA Nagydíj, de úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen sikerült előrelépnie az elmúlt futamokon látott önmagához képest.

A Mercedes tempója a harmadik rajthelyre volt elég Valtteri Bottas számára Austinban, aki viszont nem bírt sem a mögüle startoló Kimi Raikkönennel, sem pedig Max Verstappennel. Sőt, Daniel Ricciardóval is ádáz csatát vívott, az ausztrál azonban a 16. körben feladni kényszerült a versenyt. A nehézségek ellenére a finn úgy véli, sikerült javulnia a COTA-n. „Úgy érzem, egyértelműen előreléptem” - idézte Bottast a GPUpdate.net. „Minden nehéz pillanatból tudok tanulni valamit. Ezen a hétvégén az időmérős tempóm nem volt éppen ideális, de a hétvége összességében, például versenytempó terén előrelépésnek nevezhető.”



„A nagy sebességű (kanyarokban) az autót nagyon jónak és stabilnak éreztem, az egyensúly mindkét etapban a helyén volt. Alacsony sebesség mellett azonban szenvedtem, különösen ami a második etapot illeti. Az autó hátsó részén ugyanaz a probléma, a túlmelegedés ütötte fel a fejét, ami korábban. A beállítás még mindig nem olyan, amilyet szeretnék, ezért meg kell változtatnunk ahhoz, hogy jobb legyen az egyensúly, kompromisszumot kell kötnünk - idén ez volt a legnehezebb számomra.”

Bottas hozzátette, különleges érzés, hogy első ízben világbajnoki cím részese lehetett, miután a Mercedes megszerezte zsinórban negyedik konstruktőri trófeáját Austinban. „Ahogyan a csapat ünnepelt, egyre inkább azt éreztem, hogy én is a részese vagyok ennek, remek volt. Ennek ellenére mindennek utána kell néznünk, ami ezen a hétvégén történt” - tette hozzá a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: