DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjeant „elkussoltatta” saját csapata

Romain Grosjean kellemetlen jelenet részese volt az USA Nagydíjának záró szakaszában, súlyos gumiproblémáiról panaszkodott ugyanis, ám saját csapata csak annyit reagált, hogy fogja be a száját.

A Haas istálló francia pilótája igen agresszív stratégiát próbált megvalósítani Austinban, ám eleinte kicsit, majd az utolsó körökben teljesen elhasználódott a bal első gumija. Figyelmeztette csapatát, hogy abszolút nincs már gumi azon az abroncsán, de így is kint tartották a leintésig.

Az utolsó körökben a rádión keresztül vitatkozott össze két stábtaggal csapaton belül. A rádiófelvételek nyilvánosak bárki számára, a rutinos francia idegessége kézzel fogható.

Grosjean rádióján parázs vita zajlott az utolsó kör előtt


- „Fiúk, most komolyan mit csinálunk? Nem tudom, de … szerintem ki kéne állnunk a versenyből és leparkolni az autót, nincs semmi indokunk arra, hogy szenvedjünk a végéig. Látom az egész ki***tt bal elsőt. Komolyan, srácok, mi a fenét csinálunk?” – panaszkodott élesen Grosjean a rádión át.
- „Kuss” – reagált az egyik stábtag.
- „Nem te kockáztatod az életedet itt. A gumi teljesen meghalt” – folytatta a francia.
- „Oké haver, akkor kiállunk a versenyből, hozd ki az autót. Gyere be most a bokszba! Egyébként ez az utolsó kör már, hozd be könnyedén a célba”.
- „Elevickélhetek a kockás zászlóig, de…”
- „Igen, hozd haza az autót” – zajlott a beszélgetés Grosjean és két csapattag között.

A verseny utáni interjúban Grosjean rendkívül súlyos gumikopásról beszélt a bal első kerekével kapcsolatban. „Próbáltam tartani magam, amennyire csak lehetséges, de az utolsó néhány kör már kifejezetten veszélyesnek tűnt. A verseny nem sikerült, de a hétvége egyébként nagyszerű volt a rajongókkal. Kár, hogy a hazai csapattal nem sikerült ezúttal többet mutatnunk” – nyilatkozott a tapasztalt francia. Grosjean bukósisakján egyébként a „nem panaszkodom” üzenet szerepelt a hétvégén, ezt az utolsó körökig tartani is tudta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: