DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India ismét elérte a maximumot

Esteban Ocon érzi így az USA Nagydíj hétvégéje után. A fiatal francia a hatodik, míg csapattársa a nyolcadik pozícióban végzett, ami tovább erősítette Force India konstruktőri negyedik helyezését.

Idén már nem is kell csodálkoznunk azon, hogy mindkét rózsaszín autó pontot szerez. A Force Indiával ugyanis 2017-ben csupán háromszor fordult elő, hogy valamelyik pilótája nem végzett az első tízben.

Ez Austinban sem történt másképp ráadásul Esteban Ocon a gyári Renault pilótáját is maga mögött tudta tartani a futam végén: „A hatodik hely kielégítő, mert nem volt könnyű versenyem: a végén Sainz folyamatosan nyomás alatt tartott. A futam előtt ráadásul problémám akadt az autóm vezérlőegységével, de a csapat remek munkát végzett, és időben, még a rajt előtt ki tudta javítani a hibát.”

 ocon-austin-futam-2017



„A verseny nagy részében a saját tempómra koncentráltam, és arra, hogy vigyázzak a gumikra, hogy működhessen az egy kiállásos taktikánk. A csapat folyamatosan segített nekem, mikor nyomjam egy kicsit jobban, és a hatodik hely jelzi: tökéletesen csináltunk mindent” - folytatta Ocon futama felelevenítésével.

A hatodik és a nyolcadik pozíció, és az hogy riválisaiknál ismét több pontot szereztek, újra elégedettséggel töltheti el az egész csapatot, véli a francia: „Az autó erősnek bizonyult, jó tempót futottunk, és ez ismét egy olyan verseny volt, ahonnan olyan érzésekkel távozhatunk, hogy ismét a legjobbunkat nyújtottuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: