DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Egy idióta steward mindig ellenem dönt

Az USA Nagydíjon szerzett dobogójától megfosztott holland szerint az egyik versenybíra kipécézte őt. Szerinte az F1-ben nincsen logika, a nézők szeme előtt járatják le a sportot – apja úgyszintén kiborult Austinban.

Egy éven belül másodszor tessékelték ki Max Verstappent a dobogós előkészítő szobából: akárcsak a Mexikói Nagydíjon tavaly, idén az USA-ban is úgy tűnt, harmadik helyet szerzett, és csak a pódiumra lépés előtt derült ki, hogy megbüntették, és elveszítette pozícióját. Austinban öt másodpercet írtak hozzá idejéhez, mert Kimi Raikkönen megelőzése közben előnyt szerzett a pálya elhagyásával az utolsó körben.

„Természetesen nagyon sajnálja az ember, ha utólag marad le a dobogóról. Van fent egy idióta steward, aki mindig ellenem dönt. Mexikóban is ott volt” – idézi az F1Fanatic Verstappen versenyt követő nyilatkozatát, melyet kétségtelenül a pilóta dühe táplált.

„Most öt másodperces büntetést, ráadásul egy büntetőpontot is kaptam. És miért? Végső soron mindenki, a pályán mindenhol szélesen fordul, nincsenek pályalimitek, a közönség pedig imádja ezt. Aztán a tévében, a világ szeme előtt elkapnak valakit a dobogóra menet, és közlik, hogy menjen onnan. Így is remek versenyem volt, elégedett vagyok a negyedik hellyel, az a hihetetlen, ahogy csinálták.”



„Fellebbezni sem lehet a döntés ellen, a szabályokban le van írva. Tudják, hogy kell szabályokat hozni” – beszélt csalódottan arról, hogy az öt másodperces büntetés, mivel bokszutcai szankciónak számít, utólag nem semmisíthető meg. „Jelenleg nekik kedvez: ők döntenek, te pedig semmit sem tehetsz ellene, ami igazán bizarr, de mit lehet csinálni. A közönségnek sem jó. Remélem, jövőre senki sem jön el, mert ebben a sportban nincs logika. Amikor mindenki csinálja mindenhol, nem szólnak semmit, mint az időmérőn a 19-es kanyarban, ahol szélesen fordulhatsz, mikor csak akarsz. Aztán egy ilyennel megölik a versenyt.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szintén versenyzője védelmére kelt, a pilóta apját, Jos Verstappent pedig egészen kihozta sodrából az ítélet: „Ez ló***. Bocsánat, de ez szivatás” – írogatta Twitterére. „Szégyelld magad, FIA. Az F1 nyilvánvalóan nem tudja, miről szól a versenyzés. Csak Max kap büntetést, ha átlépi a határt. Senki más az egész hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: