DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton nagyobb ellenállásra számított

Lewis Hamilton a rajt után csak második volt, néhány körrel később azonban meglepően könnyedén előzte vissza Vettelt és nyerte meg a versenyt. A brit csodálta, hogy Vettel nem erősködik.

A szörnyen sikerült ázsiai túra után Sebastian Vettel esélyei a minimálisra csökkentek a világbajnoki címre Lewis Hamiltonnal szemben. Ez Austin után még halványabbra zsugorodott, a pontállást tekintve egyre valószínűbb, hogy Mexikóban már bebiztosítja negyedik bajnokságát a brit pilóta.

Az austini futamgyőzelem azonban a rajt pillanatában nehezebben megszerezhetőnek tűnt a Mercedes-pilóta számára, amikor Vettel a második kockából sokkal jobban jött el és az első kanyarban már elsőként fordult. Négy kör után azonban ritmust váltott és előbb felzárkózott, majd a hátsó, hosszú egyenesben könnyedén meg is előzte a DRS segítségével német riválisát, majd gyorsan el is húzott.

„Jó ideje az egyik legszórakoztatóbb versenyem volt. Nem rajtoltam túlságosan jól, Seb viszont nagyszerűen jött el. Nem igazán aggódtam emiatt, mert tudtam, hogy itt lehet előzni. A csatánk 2012-re emlékeztetett, amikor Seb szintén előttem haladt és vártam az újabb valódi ütközetet, nagyon élveztem volna” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Vettel a rajtnál megelőzte Hamiltont, a brit néhány kör múlva könnyedén visszavágott


„Eléggé meglepődtem, hogy Vettel nem védekezett jobban, de nagyon fair volt” – tette hozzá a britek háromszoros világbajnoka. És hogy miért nem fejtett ki nagyobb ellenállást legfőbb riválisa? Vettel úgy érezte, hogy ugyan kicsit megnehezíthette volna Hamilton dolgát, de a Mercedes-pilóta hihetetlen tempója miatt csak idő kérdése lett volna az előzés.

„Lewis nagyon könnyedén tüntette el hátrányát és a DRS-sel simán meg is előzött. Megpróbáltam kicsit akadályozni, talán még jobban is megtehettem volna, de annyival gyorsabb volt, hogy nem sokat számítana, rövid úton úgyis megelőzött volna” – magyarázta enyhe ellenállása okát Sebastian Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: