DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrari elnöke válaszolt az Arrivabene menesztésével kapcsolatos hírekre

A sajtóban nemrég terjedt el Maurizio Arrivabene leváltásának híre, Sergio Marchionne pedig elmondta, hogy valóban menesztik-e az olaszt, vagy a technikai vezető Mattia Binottót a maranellói F1-es gárdától.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, az USA Nagydíj felvezetése nem alakult zökkenőmentesen a Ferrarinál: a német Skynak ugyanis tudomására jutott, hogy a csapatfőnök Maurizio Arrivabene hamarosan távozik az alakulattól, helyére pedig a technikai részleget irányító Mattia Binotto érkezik majd. Amikor arról kérdezték az márka elnökét, Sergio Marchionnét, hogy valóban így van-e, így válaszolt: „Nem. Mind Maurizio, mind pedig Mattia részese volt a folyamatnak, így egyiküket vagy másikukat kivenni idiótaságra vallana” - idézte az olasz-kanadait a Motorsport.



„Mindketten részesei az irányításnak, technológiai szempontból pedig én is, mint elnök. De ez nem fogja megoldani a problémát. Sokkal fontosabb, hogy nyerni akarunk. Nem hinném, hogy ez egyetlen személyen múlik. Noha bizonyos folyamatok nem alakultak jól, de jelenleg is ezek kiküszöbölése zajlik.” Noha a Ferrari nemrég leigazolt egy spanyol mérnöknőt, Maria Mendozát a minőségellenőrzési eljárások átvilágítására, Marchionne cáfolta, hogy ez sorozatos cserékhez vezet majd Maranellóban.

„Nem hinném, hogy át kellene alakítani a csapatot, az utóbbi három, ázsiai futamok szerencsétlen körülmények összejátszásának köszönhetőek. A technikai hibáink kivételével, melyek a minőség miatt történtek, minden más balszerencse volt. A valószínűsége, hogy ez ismét megtörténhet, reméljük nagyon kicsi. Egyetlen változtatást hajtottunk végre a szervezeten belül, egy olyan szakembert hoztunk a fedélzetre, akinek van tapasztalata minőség-ellenőrzés terén, azért, hogy megpróbáljuk erősíteni a képességeinket.”

„Az összes többi szerintem előttünk áll, melyet kezelni tudunk. Szerintem rendben leszünk, nincs szükség nagy átalakításra, vagy változásokra. Ez a csapat tudja, hogyan kell versenyt nyerni, csak teret kell adni neki” - tette hozzá Marchionne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: