DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Négy esélyes pályázik a Williams szabad ülésére

A korábbi feltételezések tévesnek bizonyultak, melyek szerint a grove-i istálló csak Kubica és di Resta közül választana 2018-ra. Paddy Lowe szerint még Wehrlein is benne van a kalapban.

Ahogy Paddy Lowe technikai igazgató fogalmazott „minden pilóta, aki még nem rendelkezik szerződéssel”, számításba jön náluk, mint Lance Stroll 2018-as csapattársa. Ez alapján téves volt a feltételezés, hogy a mezőny egyik utolsó szabad ülése Paul di Resta és Robert Kubica között dől el. „Még teljesen nyitottak vagyunk, több pilóta jöhet szóba, mint ahánnyal autót teszteltünk. Ez Felipe Massára is igaz, aki az egyik legesélyesebb pályázó” – idézte Lowe-t az Autosport.

kubica_diresta



„Robert most egy utazáson van, mely során felfedezi, képes-e a régi formáját hozni. Ezt mi vele együtt éljük át, valójában ezért is teszteltünk vele két alkalommal. Paulnak pedig annak ellenére volt kevés vezetési lehetősége, hogy évek óta a harmadik számú pilótánk. Ezt figyelembe véve adtuk neki az utolsó tesztlehetőséget. Ez egy felmérés volt egy régebbi autóval, ezért is nem használtunk rá egyéb szavakat [mint szétlövés]” – részletezte.  Igaz, hogy Kubicának a nyári szünet előtti teszten volt lehetősége 2017-es Renault-val tesztelni, de Lowe úgy fogalmazott, „inkább hagyatkozunk a saját tapasztalatainkra”, mint hogy ilyen megfigyelésekből hozzanak döntést a lengyel sorsáról. 

A brit szakember Pascal Wehrleint is teljes értékű opciónak tartja annak ellenére, hogy az alkoholos italokat forgalmazó főszponzoruk miatt egy idősebb pilóta szerencsésebb lenne számukra. „Nekünk az a legfontosabb, hogy 2018-ra a lehető legjobb teljesítménnyel és potenciállal rendelkező pilótapárost rakjuk össze. A Martini szponzorációjával vannak problémák, de biztos vagyok benne, hogy ha oda kerül a sor, a Martini megérti, hogy nem a reklámozásra, hanem a versenyzésre kell összeválogatnunk a versenyzőket. Az elsődleges célunk a legjobb páros összeállítása, így a kor nem számít.”

A Williamsnél tehát még mindig legalább négy esélyes pályázik a 2018-as ülésre, így a színfalak mögött vélhetően most is zajlik a lázas viszonyítgatás.  Massa szeretné, ha mindez az ő hazai, november 12-i brazil futamára eldőlne. A Williams szerint ez ésszerű kérés, de azt nem garantálták, hogy addigra meg is születik a hivatalos döntés.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: