DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Hülyén néz ki, hogy Vettelnek több vb-címe van, mint Hamiltonnak

A hétvégén, amelyen Sebastian Vettel akár minden esélyét elveszítheti a vb-címre, Fernando Alonso még oda is szúrt egyet a németnek: szerinte sokkal észszerűbb lesz, ha Lewis Hamilton válik négyszeres bajnokká, mintsem ő ötszörössé.

alonso-vettel.1



Alonsónak egy ideje már nem adatik meg az az irigylésre méltó helyzet, hogy a pontverseny első helyéért csatázhasson: a vb-címeit 2005-ben és 2006-ban gyűjtő spanyol legutóbb 2010-ben és 2012-ben volt esélyes, de mindkétszer alulmaradt a szezonzárón Vettellel szemben. Az elmúlt évtized során mind Vettel, mind pedig Hamilton átlépték a spanyolt bajnoki címek számában, bár Alonsót - akit továbbra is legalább azonos magasságokban emlegetnek, mint kettőjüket - jelenlegi helyzetében már nem nyugtalanítja, hogy a fiatalabbak így elsuhantak mellette.

„Nem igazán, nem igazán” - mondta erre válaszul a Channel 4 interjújában. „Amikor az ember nincs harcban a címért, nincsenek is különösebb érzései ezzel kapcsolatban. Amikor én is esélyes voltam, és láttam Sebastiant nyerni, akkor az néha fájdalmas volt, mert esetenként úgy érezhettem, hogy én jobban megérdemelném a sikert. De most, hogy csak kívülről nézem, nem tartom olyan fontosnak ezeket a számokat, hiszen nem az én harcom zajlik.”

Alonso azért tett egy vitaindító kijelentést az idei vb-harc alakulásáról, újfenn arra célozva, hogy a két esélyes közül Hamilton sikerének örülne jobban, amit önmagában már el is könyvelt.

„Valahol azért örülök annak, hogy Lewis megszerzi a negyedik címét, mert elég furcsa látni, hogy Vettelnek négy, Hamiltonnak pedig három van. Mostantól sokkal logikusabban fog kinézni!”

alonso-vettel

Arra a kérdésre, hogy eszerint jobb pilótának tartja-e a britet a németnél, tisztázásként ennyit felelt: „Azt hiszem, Lewisé a jobb versenyzői karrier.”

A 2007-es csapattársak, Fernando Alonso és Lewis Hamilton egymás iránti tisztelete az egyik legnyilvánvalóbb tény jelenleg a Formula-1-ben, a két pilóta időről időre nyilvánosan kifejezi csodálatát a másik fél felé. Talán a közvetlen tapasztalatból is ered ez, hiszen abban a tíz évvel ezelőtti szezonban alaposan megizzasztották egymást, hogy aztán mindketten hasonló fájdalmat is éljenek át, miután Kimi Raikkönen elhappolta előlük az év végi trófeát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: