DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel a zűrös péntek ellenére is bizakodó

Bár volt egy kicsúszása és műszaki gondok is hátráltatták, a négyszeres F1-es világbajnok mégis úgy érzi, fel tudják venni a versenyt a Mercedesszel – mindehhez egy új karosszériát is kap szombatra.

Ha azt mondjuk, hogy nem volt problémamentes második szabadedzése Sebastian Vettelnek Austinban, akkor még finoman fogalmaztunk: még az első fél órában bemutatott egy kicsúszást az utolsó előtti kanyarban, a tréning vége felé pedig az első tengelyre panaszkodott, így további értékes időt veszített. Mindezt így értékelte a tabellán fél másodperces lemaradással harmadikként záró ferraris:

„Zűrös délutánon és nehéz edzésen vagyunk túl, de az autó gyors, szóval nincs ok aggodalomra” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal. „Az egyetlen érdemi kört ultralágy gumin teljesítettem. Előtte viszont túl sok kockázatot vállaltam az edzés korai fázisában: elment az autó hátulja a 19-es kanyarban. Teljesen az én hibám volt, amely miatt azt a szett gumit el is vesztettük.”

vettel-ferrari-austin-day1-2017-1



„A végén valami nem stimmelt az autóval: bejöttünk ellenőrizni, de nem találtunk semmit, így újra kimentünk. Természetesen ezzel sok időt veszítettünk, de jobb az óvatosság. Most alaposabban is át kell néznünk a dolgokat, de biztos vagyok benne, hogy szombaton még többet és kevesebb problémával tudunk majd körözni” – fogalmazott Vettel.

A Motorsport.com információi szerint egyébként a Ferrari annak érdekében, hogy megelőzze a hasonló jellegű problémákat, karosszériát cserél a négyszeres vb-győztes számára. A német egyébként a gondok ellenére is optimista: úgy érzi, tempó tekintetében fel tudják venni a versenyt az első nap során leggyorsabbnak bizonyuló Mercedesekkel – persze szüksége is van a jó eredményre, ha akar még valamit az idei bajnokságban, hiszen hátránya 59 pont az élen záró Lewis Hamiltonnal szemben.

„Amikor mi is a pályán vagyunk, akkor azt hiszem, igen, de pénteken több időt töltöttünk a garázsban” – felelte arra a kérdésre Vettel, hogy szerinte harcolni tudnak-e majd a Mercedesekkel. „A megfelelő irányba haladunk, egyszerűen csak nem tudtunk elég kört megtenni. Egyetlen rendes kört tudtam teljesíteni, és az sem volt az igazi. Biztos vagyok benne, hogy előrébb tudunk lépni, de tény, hogy a Mercedesnek sokkal jobb napja volt. A legfontosabb, hogy legalább Kimi tudott körözni, szóval elég információt gyűjtöttünk. Szombaton nekem is rá kell találnom a ritmusra, de nem aggódom. Csak biztosra kell mennünk, hogy minden rendben legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: