DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo meglepődött Verstappen szerződéshosszabbításán

Amíg az ausztrál kontraktusa 2018 végéig szól az F1-ben, csapattársa további két évre kötelezte el magát az Milton Keynes-iekhez - az ötször futamgyőztest váratlanul érte a hír.

Max Verstappen idei felemás szezonja miatt többször is eljátszott a távozás gondolatával, sőt, hangot is adott annak, hogy ha a Red Bull nem biztosít számára konstans győzelemre képes autót, akkor elhagyja az energiaitalos alakulatot. Nos, talán ezért is ért sokakat meglepetésként, hogy a holland 2020-is meghosszabbította szerződését a csapattal - közéjük tartozott az erős szezont futó Daniel Ricciardo is.



„Tudtam, hogy Max boldog a csapattal, ezért nem lepett meg, hogy maradni akar” - idézte az ausztrált a Motorsport, akinek egy év múlva jár le a szerződése a gárdával. „Viszont úgy vélem, a bejelentés kicsit korán érkezett, maga az időzítés jelentette az egyetlen meglepetést.” Ricciardo szerint a hosszabbítás ténye azt bizonyítja, hogy Verstappen és menedzsmentje bízik a Red Bull sikeressé válásában. „Ez mindannyiunk számára önbizalom-növelő.”

Az ausztrál azt is elmondta, hogy csapattársa helyzete nem változtat saját szerződésének körülményein. „Az biztos, hogy a következő év végéig itt leszek. Talán tovább is, de nem hiszem, hogy olyan hamar lesz bejelentve, mint Max esetében. Ennek az az oka, hogy rengeteg időnk van még, nincs szükség gyors döntésekre” - tette hozzá Ricciado.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: