DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel szerint múltkori megrovása röhejes

A Ferrari német pilótája legutóbb, Suzukában megrovásban részesült, mivel nem volt jelen a japán nemzeti himnusz alatt a rajtrácson. A négyszeres világbajnok szerint nevetséges a büntetés.

Sebastian Vettel autóján a rajtrácsra való felálláskor észleltek egy komoly technikai hibát, így lázas munkába kezdtek a Ferrari szerelői, hogy rájöjjenek a hiba okára. Mire kiszúrták, hogy az egyik gyújtógyertya szállt el, már túl késő volt kicserélni (mivel a bonyolult rendszer miatt elég nehezen lehet hozzáférni és egyszerűen nem lett volna idő a rajtig a cserére), a német pedig a munkálatok közben végig az autójában maradt.

Mint tudjuk, a kétségbeesett alternatív megoldás nem hozta meg az eredményét, a motor átprogramozása sem oldotta meg a hibát, így Vettelnek négy kör után fel kellett adnia a Japán Nagydíjat. Vettel azonban a himnusz kihagyása miatt utólag még megrovást is kapott, ez már a második eset ebben az évben.

Vettel nem érti legutóbbi megrovását, de túllép rajta


2017-ben az első alkalom a Monacói Nagydíjon történt, a bokszkijárat fehér vonalának átlépése miatt kapott ugyanilyen büntetést. Ha még idén összejön a három, automatikusan tízhelyes rajtbüntetésben részesülne, a háromból legalább kettőnek vezetés közben elkövetett szabálytalanság miatt kell lennie a szabályok szerint.

Vettel egyáltalán nem értette a megrovást. „Nem értettem, lehettek volna megértőbbek a versenybírák. Természetesen kicsit késtem, de a himnusz második felén már jelen voltam. Teljesen meglepődtem, amikor hallottam, hogy emiatt megrovást kaptam” – nyilatkozta az ügyről a Ferrari német pilótája.

„A szabály világos, de hát… talán arrébb kellett volna tolnom az embert magam előtt és nem megvárni, amíg végez az illemhelyiségben. Tiszta vicc ez az egész, de ám legyen” – tette hozzá Sebastian Vettel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: