DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen aláírta 2020-as szerződését

A USA Nagydíj első szabadedzése előtt közleményt adtak ki: a Red Bull pilótája, Max Verstappen új kontraktust írt alá, amely 2020-ra érvényes.

A 20 éves holland versenyző nem csupán 2018-ra, de 2019-re is érvényes szerződéssel rendelkezett a Red Bull-lal. Ennek ellenére a fiatal pilóta rendszeres szereplője volt a találgatásoknak: a Ferrarival, utóbb pedig elsősorban a Mercedesszel hozták szóba. Vélhetően azért, hogy elejét vegye a találgatásnak, valamint magához láncolja a versenyzőt, a Red Bull egy évvel meghosszabbította kontraktusát, melyet a csapat Austinban be is jelentett.

„A Red Bull mindig is tettekkel mutatta, hogy bízik bennem. 16 éves voltam, amikor meghívtak fiatal versenyzői programjukba, aztán lehetőséget biztosítottak Formula-1-es bemutatkozásomra, amikor még csak 17 voltam. Később pedig a Red Bull-lal versenyezhettem, ahol álomszerű volt a kezdés” – utalt a Red Bull sajtóközleményében levő nyilatkozatában Verstappen a 2016-os Spanyol Nagydíjra, melyen győzelemmel mutatkozott be a csapattal. Az eltelt idő során két futamgyőzelmet és 10 dobogós helyezést szerzett az istállóval.



„A támogatásuk, a gyárban dolgozó fiúktól és lányoktól kezdve a garázsban dolgozó legénységig mindig százszázalékos volt, függetlenül attól, mi történik a versenypályán. És sokat szórakoztunk! Nagyon boldog vagyok, hogy elkötelezhetem magam a Red Bull Racing mellett a továbbiakra, és várom a közös munkát, amely még több sikert hoz az elkövetkező években” – hangsúlyozta Verstappen, hogy jövője hosszú távon össze van kötve a Red Bull-lal.

„Színtiszta versenyző, a volán mögött tagadhatatlan tehetséggel megáldva, és azzal a ritka ösztönnel, amely ahhoz szükséges, hogy tartósan ezt a szintet hozza” – indokolta Christian Horner csapatfőnök, miért olyan fontos a Red Bull számára a holland. „Ehhez társul az elkötelezett munkamorál és érett hozzáállás a tanuláshoz, amely meghazudtolja a korát. Max jól teszi, hogy éhes a sikerre, alig várjuk, hogy folytatódjon az út, amely során a Formula-1-es világbajnokságokra vadászunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: