DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Még nincs vége a megbízhatósági gondoknak

2007 világbajnoka úgy véli, a Ferrari jelenlegi negatív sorozata a megbízhatósági problémák tekintetében nem az első és nem az utolsó eset. Ugyanakkor szerinte bármely csapattal megtörténhet.

A finn pilóta el sem tudott rajtolni Malajziában egy utolsó pillanatban észrevett motorhiba miatt, míg csapattársa, Sebastian Vettel a Japán Nagydíjon kényszerült rendkívül korai kiállásra szintén technikai problémák miatt. Előtte Sepangban a német pilótát az időmérőn sújtotta a Raikkönennel azonos motorgond.

Bár nemrég a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne széleskörű változásokat helyezett kilátásba az állandóan visszatérő technikai hibák miatt, Kimi Raikkönen szerint nem történt radikális haladás Suzuka óta. A célok ugyanazok maradtak az utóbbi időben tapasztalt borzalmas forma ellenére.

„Láthatóan nehézségeink adódtak és óriási változások nem is történtek azóta. A fő célunk azonban nem változott, mindig megpróbáljuk a legjobbunkat adni. Meg kell értenünk és kijavítanunk a hibákat, de ez a Formula-1 része” – nyilatkozta Kimi Raikkönen, aki szerint még nem ástak elég mélyre, hogy minden hiba okára rájöjjenek.

A Ferrari megbízhatósági gondjainak még nincs vége?


„Ez nem az első alkalom és sajnos valószínűleg nem is az utolsó, hogy ilyen történik velünk. Ez azonban bármelyik csapattal megeshet, ez az F1-gyel együtt jár. Egységesek maradtunk és megpróbáljuk közösen a minél gyorsabb javulást. Ez normális, megteszünk mindent” – tette hozzá a jégember.

A Ferrari a korábbi szoros állás után az utóbbi néhány versenyen nagyon lemaradt nagy riválisához képest, ahogy Vettel Hamilton mögött az összetettben. Az USA Nagydíján mindkét világbajnoki cím eldőlhet, de a konstruktőri bajnokság nagyobb valószínűséggel hirdethet győztest vasárnap, mint az egyéni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: