DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Megérdelmi helyzete tisztázását” Kvjat

Annak ellenére, hogy 2018 végéig élő szerződése van csapatával, az utóbbi néhány hét elbizonytalanította az orosz pilótát. Úgy gondolja, helyzete tisztázását ő is megérdemli.

Egy frusztráló szezon közben, szingapúri balesete után ültette félre Danyiil Kvjatot a Toro Rosso, és hozta helyére az újonc Pierre Gaslyt. Az USA Nagydíj hétvégéjére azonban elő lett véve az orosz, hiszen Gasly most vasárnap Japánban versenyez a Super Formula szériájának bajnoki címéért. Kvjat szerződése jelenlegi csapatával további egy évre szól, ám az utóbbi idők elbizonytalanították a 23 éves pilótát.

kvjat_szingapur_fal

Utolsó F1-es futama a falban végződött


„Zárt ajtók mögött fogjuk eldönteni, mit szeretnénk a jövőben” – nyilatkozta az austini paddockban. ”Úgy gondolom, megérdemlem, hogy ezt tisztázzuk. Amíg megvan a szerződésem, addig olyan jól kell végeznem a dolgom, amennyire csak tudom. Ha pedig más lehetőségek jönnek szóba, arról közösen fogunk tárgyalni.”

A Szingapúri Nagydíjat követő leléptetéséről úgy fogalmazott, „kissé meglepett, hiszen minden tekintetben nagy volt a bizonytalanság.” Abba azonban nem akart belemenni, sportszerű volt-e a Red Bull részéről a meglepetésszerű döntés. „Erről most nem akarok beszélni” – reagált. „Elvonná a figyelmemet a hétvégéről. Most csak az számít, minden mást félre akarok lenni. Egyébként pedig a csapat legutóbbi két futamát elnézve talán nem is akkora baj, hogy nem voltam ott. De azért az ember minden versenyen menni akar, nem? Most viszont feladatom van, itt van az autó, számtalan új inger, motivációk, mindenből a legjobbat akarom kihozni. Úgy érzem, végig ott volt bennem az óriási potenciál, ami egyszer sem lett kihasználva. Ezen változtatni akarok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: