DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Butaság arra gondolni, hogy már itt megnyerem

A Mercedes brit pilótája egyelőre nem is hajlandó boncolgatni az esélyeit arra vonatkozólag, hogy már Austinban bebiztosíthatja a bajnoki címet. Szerinte a Ferrari újra erős lesz a hétvégén.

Lewis Hamilton nem írja le német riválisa esélyeit, annak ellenére, hogy 59 pont előnyt szorgoskodott össze Vettellel szemben, döntő többségét az ázsiai hármas-túra idején az utóbbi hetekben. Ezzel kiváló helyzetbe került, hogy ha legalább 75 egységnyi távolságra húzna el a német pilótától Austinban, akkor már itt, az Egyesült Államokban megszerezhetné negyedik világbajnoki címét.

Hamilton azonban elutasítja, hogy különösebben számolgatni kezdjen már négy versennyel a vége előtt. „A világbajnokság itteni megnyeréséről beszélni meglehetősen buta dolog lenne. Nem számíthatunk lépten-nyomon arra, hogy Sebastiannak és a Ferrarinak újabb nehéz hétvégével kellene szembenéznie. Biztosak lehetnek abban, hogy ellenfeleink gyors tempóval jelentkeznek” – nyilatkozta Lewis Hamilton már Austinban.

Lewis Hamilton a futamgyőzelemre gondol, a világbajnoki sikerre itt még nem


„Vettel egész évben nagyon erős volt. Az utóbbi időben több technikai probléma is sújtotta, de az autója ugyanolyan gyors, mint az egész szezonban. Ezen a hétvégén, ahogy a következő három további helyszínen is nehéz feladat elé fognak minket állítani, ez nem is kérdéses. Éppen ezért semmit nem változtatok a hozzáállásomon. Továbbra is nyomás alatt próbálom tartani a riválisokat, nincs ok arra, hogy visszavegyek, nyomni fogom és menekülni előre” – dicsérte a Ferrarit és német ellenfelét a háromszoros világbajnok.

„A világbajnoki címre összpontosítok, mint legfőbb célomra, de a legkevésbé sem érdekel, hogy itt biztosítom-e be a címet, vagy az utolsó versenyen, csak legyen meg. Ebben a pillanatban a legfontosabb célkitűzésem, hogy megnyerjem a futamot Austinban is, ez minden mással szemben elsőbbséget élvez” – tette hozzá Lewis Hamilton. A brit pilóta elismerte azt is, hogy bár az utóbbi öt versenyből négyet megnyert, tisztában vannak azzal, hogy az autónak jócskán vannak gyengeségei és a sikerekhez legtöbbször szerencse is kellett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: