DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Van ok az önbizalomra a Hondánál

A japán motorgyártó úgy véli, nagyon jól állnak a szezon utolsó versenyei előtt megbízhatóság terén, F1-es projektjük irányítója pedig bevallotta, hogy mindez minek köszönhető.

A Honda 2015-ös visszatérése óta folyamatosan megbízhatósági gondokkal küszködött az F1-ben, s noha tavaly sikerült előrelépniük, a téli koncepcióváltás után ismét rossz irányba indultak el. Mindez a McLarennel történő szakításhoz vezetett, ám Yusuke Hasegawa a Motorsportnak adott nyilatkozatában bevallotta, hogy a cégen belüli, személyeket érintő változások segítettek a Hondának abban, hogy rátaláljon a helyes útra 2017 második felében.



„Sokkal jobb a megbízhatóságunk” - nyilatkozta a japán. „Ez a szervezetünk szezon eleji átalakításának köszönhető. A problémáink miatt új mérnökökre tettünk szert, többeket lecseréltünk, átformáltuk a struktúrát fejlesztésünk terén. A fejlődés természetes, hiszen mindezt már korán elkezdtük, a teljesítményben elért előrelépés pedig nyolc hónapnyi munkának köszönhető.”

Hasegawa hozzátette, hogy a szezon eleji nagy módosítások után április-május környékén némileg ismét átalakították a Sakurában dolgozó csapat összetételét. „A tömeggyártási részlegről hoztunk mérnököket, és tudtuk, hogy szerepük nem azonnal fogja éreztetni a hatását.”

Annak ellenére, hogy a McLaren-Honda nem szerzett pontot Japánban, Hasegawa bíztatónak nevezte szereplésüket. „Japánban erős teljesítményt mutattunk, a mezőny közepén autóztunk. A Williamsszel, a Haasszal és a Renault-val harcoltunk, néha még gyorsabbak is voltunk náluk. Remek tempóra voltunk képesek, de persze nem lehetünk elégedettek, hiszen nem tudtunk pontot szerezni” - mondta a japán, hozzátéve, hogy Austinban „hasonló teljesítményt mutathatunk, mint Suzukában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: