DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Eshet az eső a hétvégi USA Nagydíjon

Noha nem várható olyan felhőszakadás, mint két évvel ezelőtt, a Circuit of the Americast bizony megszórhatja az égi áldás az F1-es szezon tizenhetedik versenyhétvégéjén.

2015-ben az évad egyik legkaotikusabb versenyhétvégéjét rendezték: a Patricia-hurrikán tombolása miatt a második szabadedzést törölni kellett, a szombati időmérő edzést pedig vasárnapra halasztották a szervezők.

Ám az időjárási körülmények vasárnap reggel is hagytak némi kívánnivalót maguk után, ezért a Q3-ra nem is került sor. A versenyre viszont elállt az eső, a pilóták pedig nagyon izgalmas küzdelmet vívtak egymással, melynek végén Lewis Hamilton bezsebelhette harmadik világbajnoki címét.



Könnyen lehet, hogy ezen a hétvégén is hasonló lesz a forgatókönyv, már ami a vasárnapot illeti: az előrejelzések esőt jósolnak a verseny reggelére, de nem zárható ki, hogy délután is kisebb záporok fogják megszórni a COTA-t.

Az USA Nagydíjon egyébként, akárcsak két éve, Lewis Hamilton szintén elhódíthatja a vb-trófeát, feltéve, ha 16-tal több pontot szerez Sebastian Vettelnél, erre pedig az elmúlt futamok tükrében van is esély.

A hétvége első két napján sokkal barátságosabb lesz az időjárás: eső nem várható, a maximális hőmérséklet pedig 30 ⁰C körül alakul majd - vasárnap nagyjából öt fokkal lesz hűvösebb az idő.

Az előttünk álló napok programja, TV-műsorral együtt ide kattintva érhetőek el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: