DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

"Én nem ezt mondtam" - Button Hamiltonról

Pár napja látott napvilágot egy interjú, melyben az ex-F1-est úgy állították be, mintha magát Hamiltont nevezte volna furcsának. Button ezt cáfolta, és hozzátette, valójában honfitársának szurkol.

Jenson Button új, életrajzi könyvét turnéztatja, így a napokban több cikk mellett is az ő neve kerülhetett a címlapokra. Egyik kijelentését, mely szerint „Hamilton furcsa”, egy BBC-nek adott interjúban kénytelen volt kijavítani. „Pár napja olvastam ezt. Az új könyvem megjelenése alkalmából adtam pár interjút a héten, és ekkor jöttem rá, miért is nem szeretem ezt csinálni. Egyszerűen kiragadták, hogy „Lewis furcsa volt”, de a könyvben nem ezt állítottam. [A kifejezéssel] az erőltetett kapcsolatunkat írtam le, ami érthető is volt - brit világbajnokok voltunk egy brit csapatban. Valójában azt állítottam, hogy Lewis furcsán, különösen viselkedett, szóval kissé elferdítették. Ezért is olyan fontos számomra a könyv, ott nincs semmi kiemelve a szövegkörnyezetből, hogy címként használhassák.”

button_hamilton



Button azt is elárulta, valójában nagyra tartja Hamiltont - ahogy fogalmazott, a statisztikákat nézve csak Michael Schumacher jobb tőle. „Pole-pozíciók számában már megelőzte Schumachert" - mondja a brit. "VB-címeket tekintve van még lemaradása. Szerintem az egyértelmű, hogy az idei címre mekkora esélyei vannak. Remélem ő fog nyerni, a tavalyi egy nagyon nehéz szezon volt számára, idén viszont neki kedvez a szerencse. Megérdemli a címet. Az eredményeket tekintve még mindig Michael a legjobb, de ha Lewis itt folytatja jövőjét és versenyképes is marad, akkor közel kerülhet a hét világbajnoki címhez. Az idő majd elárulja.”

Arra a kérdésre, hogy mit változtatna meg a jelenlegi F1-ben, a következőt válaszolta: „Versenyzői szempontból a DRS-től szabadulnék meg - senkit nem izgatnak az ezzel történő előzések. A másik a hang. Ezek a V6-osok nem szólnak valami jól. Én régimódi pilótának számítok, én ’emlékszem a régi jó V10-esre, V8-asra’.  De tényleg azok voltak, 21 000-et pörögtek. A világ változott, most már zöldebbnek kell lenni, de egy igazi pilóta mindig a V10-re fog esküdni” – zárta a brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: