DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Button emlékei a „beképzelt s***fej” Ralf Schumacherről

Michael Schumacher öccse nem örvendett nagy népszerűségnek az F1-es paddockban, Jenson Button önéletrajzi könyvében pedig felelevenítette első élményét a német pilótáról.

Még húsz éves sem volt, amikor Jenson Button tesztelni kezdett a Williamsnél, és mindössze négy nappal születésnapja után teljesült élete álma, és Forma-1-es pilóta lehetett. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, a Tiszán, de még a Temzén is, a brit pilóta pedig most megjelent önéletrajzi könyvében tekintett vissza pályafutására - többek között első, Williamsnél töltött napjaira. A frome-i csapattársa Ralf Schumacher lett, aki második szezonját kezdhette meg a grove-iaknál, „bemutatkozása” pedig örökre beleégett Button emlékezetébe.



„Még csak tíz másodperce voltam a Williams pilótája, dadogtam, próbáltam visszatartani a könnyeimet, és azon gondolkoztam, hogy el kell mondanom apámnak és anyámnak” - írta a McLarennél tanácsadói szerepbe kerülhető brit a Life to the Limit című kötetben. „Aztán Ralf hirtelen berontott a szobába, és a tipikus díva fejével megállt Frank Williams előtt. ’Nem jövök holnap, ha az autó nem vár rám’” - idézte vissza Button a német szavait.

„Azt gondoltam: ’A fenébe is, nem beszélhet így Frankkel.’ Ő azonban higgadt és zavartalan maradt, miközben Ralf folytatta mondandóját, fullba tolva Mariah Carey-t. ’Mondom, Frank, mondom. Ha egy autó nem vár rám holnap a hotel előtt, vagy késik, nem jövök. Nem leszek ott a teszten.’ ’Biztosítani fogjuk, hogy ott legyen érted’ - folytatta Frank rezignáltan, és amikor Ralf távozni készült, hozzátette: ’Sokkal fontosabb, Ralf, hogy Jensont választottam második pilótánknak.’”

„Ralf először Frankre, majd rám nézett: ’Igen, tudom’ - mondta dölyfösen. Hogy valóban tudta, vagy csak egy beképzelt seggfej volt, ki mondhatná meg? Viszont elég furcsa kezdete volt ez a csapattársi kapcsolatnak. Ralf mindig bizonytalanul viszonyult hozzám, talán sértve érezte magát. Soha nem kezelt engem egyenlőként, amely talán a koromból, vagy a nyelvi akadályokból fakadt” - tette hozzá Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: