DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Antikorrupciós vizsgálat indult az FIA ellen

Egy francia szervezet helytelennek tartja, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség áldását adta az F1 többségi jogainak felvásárlására a Liberty Media által.

A New York Times információi szerint a Parquet National Financial antikorrupciós csoport nyomására francia hatóságok további információkért nyomoznak egy lehetséges érdekütközés ügyében, a Nemzetközi Automobil Szövetség szerepét vizsgálva a Forma-1 többségi tulajdonjogainak Liberty Mediára történő átruházásában. Az FIA maga is 1%-nyi részvényt birtokolt, miután az előző tulajdonos CVC Capital Partner felajánlotta a lehetőséget 2013-ban - a szövetség tagadja, hogy összeférhetetlenségről lett volna szó.



„Teljesen magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy bármiféle vizsgálat azt támasztja majd alá, hogy megfelelően jártunk el, és készen állunk együttműködni a nyomozásban a felelős hatóságokkal” - idézte az FIA közleményét az F1i.com. Az érdekütközési vád nem újdonság a szövetség számára, hiszen már az év elején felmerült, nem sokkal a Liberty Media szerepvállalásának kezdete után.

A lap hozzáteszi, a brit Serious Fraud Office is vizsgálja az üzlet részleteit, noha eredményeket még nem közöltek róla. „Az üzletben olyan sok minden történik, hogy néha nem érted, miért engedték meg ezt vagy azt” - idézte Bernie Ecclestone-t a New York Times. „Valaki azt mondta nekem, hogy probléma van. Végső soron úgy vélem, hogy az emberek Franciaországban részesei voltak, és figyelniük kell ezekre a dolgokra, ha úgy gondolják, hogy valami nincsen rendben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: