DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mick Schumacher: Továbbra is az F1 a célom

Az elmúlt hétvégén véget ért az F3-as Európa-bajnokság, ahol a hétszeres F1-es vb-győztes fia szerény teljesítménnyel a mezőny közepén végzett a tabellán - a pilóta úgy érzi, még nem jött el az ő ideje.

Bizonyára sokkal többre számított a szakma és rajongói Mick Schumachertől első Formula-3-as szezonjában, mint egyetlen dobogós helyezés, és az összetettbeli 12. pozíció. Nos, a német versenyzőnek nem volt könnyű dolga, a leggyengébb teljesítményt hozta a négy Prema Powerteam-pilóta közül, kevesebb, mint negyedannyi pontot szerzett, mint a tabellán legmagasabban jegyzett (3.) kollégája, Maximilian Günther.



Schumacher gyér szezonja ellenére céltudatosan tekint a jövőbe: „Igen, még mindig az F1 a célom” - nyilatkozta a 18 éves német a SID hírügynökségnek, majd amikor felvetették neki, hogy Lance Stroll ilyen idősen már debütált, sőt, Max Verstappen 17 évesen mutatkozhatott be az F1-ben, így válaszolt: „Magamra koncentrálok, és nem érdekel, mi van a többi pilótával. Mindenki a saját tempójában fejlődik, nem vagyunk összehasonlíthatóak.”

„Egyik lépés következik a másik után, és próbálom felkészíteni magamat a jövőre. Amikor úgy érzem, hogy készen állok, jöhet a következő lépés, de először is bizonyítanom kell. Úgy kezdtem el első Formula-3-as szezonomat, hogy annyit tanuljak, amennyit csak lehet. Idén ez történt, és nagyon elégedett vagyok, minden területen megpróbálok fejlődni” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: