DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Red Bull előrehozza új autója bemutatását

A Red Bull istálló nem először húzta el túl sokáig új versenyautójának bemutatását év elején, ez pedig fordított eredményt hozott. 2018-ban ezúttal már igyekeznek nem beleesni ugyanebbe a csapdába.

A bikák vezérkara meggyorsította jövő évi autójának fejlesztési ütemezését, különösen a tavalyi évhez képest. Ezzel próbálják elkerülni azt az alapvető hibát, hogy a Red Bull nincs alaposan letesztelve az éles bevetések előtt és váratlan aerodinamikai és egyéb hibák lépnek fel akkor, amikor már túl késő orvosolni az évadnyitó előtt.

Az elmúlt esztendőkben a bikák igyekeztek mindig a lehető legkésőbbi időpontra kitolni az új versenyautójuk bemutatását, megpróbálva ezzel az utolsó pillanatig kihasználni a fejlesztési időt. Ez azonban többször is azt okozta, hogy gyengén kezdték az évet, mivel a Red Bull minden évben valami szokatlant produkált a pályán, ami a szélcsatornás méréseknél egyáltalán nem látszott.

E pillanatban a szakértők többsége úgy véli, hogy a Formula-1-ben a legjobb karosszériával a bikák rendelkeznek, de a megfelelő ráncfelvarrás túl későn érkezett, így a futamgyőzelmekért igen, de a világbajnoki címért már nem szállhatnak idén harcba. Az eredményeken is látszik, hogy a nyári szünet, de különösen Monza óta a Red Bull óriásit lépett előre.

A Red Bull jövőre már időben elkészülne új autójával


Max Verstappen néhány hete szorgalmazta, hogy csapata ne halassza olyan sokáig az új autó pályára vitelét, mert abból az elmúlt években mindig inkább kára származott, mint előnye. Daniel Ricciardo osztja a véleményét. „Mindig lassan kezdtük a szezont az elmúlt években, amióta a csapatnál vagyok. Amennyire tudom, jövőre már más lesz a helyzet” – elemezte a helyzetet az ausztrál pilóta.

„Egyértelműen mindig egyre jobbak és jobbak lettünk, ahogy teltek a futamok, de most már az évad indulásakor is jobbak szeretnénk lenni. Egyelőre a pontos okát nem tudom, miért kezdünk mindig gyengén. Minden évben úgy érezzük, hogy a jövő szezonban használatos autót időben elkezdtük fejleszteni, de állandóan kiderül, hogy mégsem elég korán. Úgy tudom, jövőre már jócskán előrehozták a versenygép bemutatását, az ideinél jóval előrébb” – tette hozzá Ricciardo optimistán.

Ricciardo azt is elmondta, jövőre mindenképpen megpróbálják végre megtörni a Mercedes hegemóniáját, ez egy jó rajttal sikerülhet is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: